Prognoza meteo ANM vineri, 8 iulie 2022. Averse și descărcări electrice în mai multe zone ale țării. Temperaturile cresc din nou în regiunile sud-estice

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de 8 iulie 2022

Sursa: PixaBay

Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 8 iulie 2022, a fost anunțată de meteorologi. Iată ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări și unde vor fi ploi la final de săptămână.

Meteorologii anunță că vor mai fi manifestări ale instabilității atmosferice în cursul zilei de vineri, astfel că vor fi din nou averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ce se întâmplă cu temperaturile în orele următoare? 

Prognoza meteo ANM vineri, 8 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Dacă joi temperaturile au scăzut și s-au încadrat în limitele normale pentru data din calendar, în cursul zilei de vineri vor crește din nou în regiunile sud-estice, vremea devenind deosebit de caldă.

În restul țării, temperaturile vor fi normale pentru începutul lunii iulie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că maximele vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de sud-est a teritoriului. Minimele din timpul nopții de vineri spre sâmbătă se vor încadra între 9 și 21 de grade. Cele mai mici valori se vor înregistra în depresiuni, iar cele mai mari în zona litoralului. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vineri, vremea va mai continua să fie instabilă în vestul țării, la munte, dar și pe arii restrânse în restul teritoriului. ANM anunță că vor mai fi înnorări temporar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice. Izolat, meteorologii spun că pot să apară căderi de grindină, iar vântul va sufla slab și moderat, prezentând intensificări în estul și în sud-estul țării.

Citeste si: Pământul, lovit de o furtună solară. Specialiștii explică fenomenul

Vremea în București vineri, 8 iulie 2022

În București, temperaturile vor fi din nou în creștere în cursul zilei de vineri, astfel că în jurul prânzului este anunțată o maximă de 28 de grade. Pe timpul zilei vor mai fi înnorări temporar accentuate, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, vremea fiind instabilă.

După lăsarea serii, cerul va fi mai mult noros, iar minima din termometre va coborî până la 18 grade.

Vremea în Brașov vineri, 8 iulie 2022

Meteorologii anunță vreme instabilă și la Brașov, în cursul zilei putând să apară ploi, intensificări ale vântului și descărcări electrice. Maxima din timpul zilei va urca până la 25 de grade, în timp ce noaptea se va înregistra o minimă de 12 grade.

Ploile se vor opri după lăsarea serii, însă cerul va fi în continuare noros. 

Vremea în Constanța vineri, 8 iulie 2022

În cursul zilei de vineri, 8 iulie 2022, vremea va fi schimbătoare la Constanța, astfel că ziua pot să mai pară ploi și descărcări electrice. Maxima din termometre va urca până la 28 de grade. Noaptea, cerul va fi parțial noros și este anunțată o minimă de 20 de grade.

Citeste si: Canicula face prăpăd în România- Raționalizarea apei începe și în ILFOV- Situație fără precedent