Prognoza meteo de Revelion 2024: Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 dec 2023, 12:15

Cum va fi vremea de Revelion?

Sursa: pexels.com

Reprezentanții ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Revelionul din 2024 va fi însoțit de o vreme neobișnuit de caldă în toată țara, potrivit prognozei meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După un Crăciun caracterizat de temperaturi surprinzător de ridicate, se așteaptă ca această tendință să continue și în primele zile ale noului an. Iată detaliile prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, în perioada 26 decembrie 2023- 22 ianuarie 2024.

Temperaturi anormal de ridicate: Vreme caldă pentru Revelion 2024

Meteorologii ANM susțin că românii vor experimenta o perioadă cu temperaturi mult peste medii, în special în prima săptămână a intervalului menționat. Aceasta vine în continuarea Crăciunului cu temperaturi de peste 17 grade Celsius. În București, se așteaptă ca temperaturile să atingă valori între 12 și 13 grade Celsius în timpul zilei, cu minime nocturne cuprinse între 4 și 5 grade Celsius.

Elena Mateescu, directorul ANM, subliniază: „De Revelion, dacă se păstrează același front atmosferic, vor avea în jur de 12-13 grade în timpul zilei și o minimă nocturnă de 4-5 grade”.

Evoluția temperaturilor în diferite regiuni, pentru perioada 25 decembrie 2023- 7 ianuarie 2024

Banat: În prima săptămână, temperaturile vor fi mult peste mediile specifice lunii decembrie, cu maxime între 12 și 14 grade și minime între 2 și 4 grade.

Ulterior, temperaturile vor scădea, dar vor rămâne peste normele sezoniere, cu maxime între 4 și 8 grade și minime de la 0 la 3 grade.

Crișana: Prima săptămână va aduce temperaturi peste medii, cu oscilații ușoare. Maximele vor fi în medie de 9-11 grade, iar minimele de 2-4 grade. În a doua săptămână, temperaturile vor scădea treptat, apropiindu-se de mediile specifice lunii ianuarie.

Citește și: Vremea în luna ianuarie 2024: Prognoza meteo care ne dă peste cap planurile

Transilvania: Primele zile vor aduce temperaturi diurne între 8 și 10 grade, urmate de o scădere treptată. Maximele vor ajunge între 2 și 5 grade, iar minimele între -3 și 0 grade.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Moldova: Prima săptămână va fi deosebit de caldă, cu maxime între 8 și 14 grade și minime între 2 și 6 grade. Probabilitatea de precipitații crește începând din a doua săptămână.

Dobrogea: Temperaturile vor fi mult peste mediile specifice perioadei până la începutul lui ianuarie, cu maxime între 10 și 16 grade și minime între 2 și 8 grade. Ulterior, va începe un proces de răcire treptată.

Muntenia: Primele zile vor aduce temperaturi deosebit de calde, cu maxime între 12 și 16 grade și minime între 0 și 4 grade. După aceea, temperaturile vor scădea treptat și vor fi însoțite de precipitații extinse.

Oltenia: Între 25 și 30 decembrie, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime medii între 12 și 16 grade și minime între 0 și 4 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea treptat, iar probabilitatea de precipitații va crește.

La Munte: Prima săptămână va fi neobișnuit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime între 4 și 8 grade și ale minimelor între -2 și 2 grade. Ulterior, se va răci treptat, iar probabilitatea de precipitații va crește începând din ianuarie.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru zilele următoare

Perspective ploioase și răcire treptată

În general, prima săptămână va fi marcată de temperaturi deosebit de calde și precipitații limitate, însă din data de 1 ianuarie, șansele de precipitații vor crește semnificativ în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor scădea treptat.

Astfel, Revelionul din 2024 pare să fie însoțit de o atmosferă neobișnuit de blândă, cu temperaturi surprinzător de ridicate pentru această perioadă, dar și cu perspective de ploi în a doua jumătate a perioadei prognozate. Este recomandat ca persoanele să fie pregătite pentru variabilitatea condițiilor meteorologice și să se informeze constant despre actualizările prognozelor locale pentru a se asigura că se bucură în siguranță de sărbători.