Prognoza meteo februarie 2023: Vom avea sau nu zăpadă în a doua lună a anului?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 16 oct 2023, 03:30

Prognoza meteo ANM pentru luna februarie 2023 

Sursa: Unsplash

Prognoza meteo ANM pentru luna februarie 2023 a fost anunțată de meteorologi. Temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar. Care sunt informațiile venite din partea ANM?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a estimat cum va fi vremea în luna februarie 2023. Potrivit datelor existente la acest moment, temperaturile vor fi ridicate și nu sunt anunțate precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ. 

Prognoza meteo februarie 2023. Ce anunță meteorologii? 

Conform informațiilor oficiale, luna februarie 2023 se anunță mai caldă decât ar fi normal. Astfel, în majoritatea timpului, temperaturile se vor situa peste valorile obișnuite pentru cea de-a doua lună a anului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut o serie de estimări pentru următoarea perioadă, iar datele existente la acest moment nu indică o răcire a vremii sau precipitații sub formă de ninsoare.

Cu toate acestea, meteorologii atrag atenția că este vorba doar despre estimări și că pot să apară și schimbări bruște de temperatură, așa cum s-a mai întâmplat și în anii precedenți. 

„Pentru ianuarie și februarie 2023, estimările mențin semnalul de vreme mai caldă. Dar sunt estimări ale temperaturilor medii lunare și la cantitățile medii de precipitații, ceea ce nu exclude posibilitatea ca 2-5 zile din această perioadă să vină cu o vreme mult mai rece sau cu precipitații abundente sub formă de ninsoare”, a spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, potrivit digi24.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Când vine iarna în România în 2023? Prognoza meteo completă pentru ianuarie și februarie

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023 

Luna februarie 2023 va debuta cu vreme mai caldă decât ar fi normal pentru o lună de iarnă. Astfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile medii vor mai mai ridicate decât normalul perioadei, în cea mai mare parte a țării. 

Cât despre precipitații, ANM anunță că regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. Cu toate acestea, temperaturile ridicate vor face ca precipitațiile să fie în special sub formă de ploaie.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Și în săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023, a doua săptămână din februarie, temperaturile vor fi peste cele specifice, la nivelul întregii țări.

Nu sunt anunțate precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ, ci vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Nici în ultimele săptămâni din luna februarie nu sunt anunțate schimbări notabile ale vremii, însă Administrația Națională de Meteorologie (ANM) precizează că pot să apară modificări ale vremii, având în vedere că estimările actuale se întind pe o perioadă lungă de timp.

Cum va fi vremea în București în februarie 2023? 

Potrivit estimărilor făcute de meteorologii AccuWeather,  la București se anunță vreme bună în luna februarie 2023. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 9 grade, mai ridicate decât ar fi normal pentru luna februarie. Vremea va fi în general frumoasă, însă vor mai fi și zile cu înnorări și condiții de ploaie. Fulguieli ar putea să mai apară pe final de lună, însă nu va fi vorba despre un strat consistent de zăpadă. 

Vremea la munte în februarie 2023

La Brașov, meteorologii anunță în luna februarie maxime cuprinse între 2 și 9 grade. Ninsori ar mai putea să apară în a doua jumătate a lunii, în special în zonele mai înalte. 

Citește și: Prognoza meteo ianuarie 2023. Cum va fi vremea în ianuarie și când sunt anunțate ninsori