Prognoza meteo în perioada 11-14 august 2022. Ce temperaturi vor fi înregistrate în București și marile orașe din țară

Author: Bianca Vidoi

Ce temperaturi ne vor aștepta în a doua săptămână a lunii august

Sursa: PixaBay

A doua săptămână din luna august este una extrem de bună pentru a face câteva excursii în țară.

Începutul lunii gustar va aduce precipitații cât să facă aerul respirabil sau să ne răcorească așa că nimic nu ne poate opri din a fac această lună de vară una de neuitat. 

Citeste si: Horoscop zilnic vineri, 12 august 2022. Sfatul zilei: fiți atenți! Gemenii au probleme de sănătate! Cine are o zi excelentă

Prognoza meteo pentru 11-14 august

A doua săptămână a lunii august va fi în continuare deosebit de caldă față de cum ar trebui să fie în mod normal, cu toate că valorile termice vor fi ceva mai scăzute față de prima săptămână a ultimei luni de vară, 33-38 de grade în sudul țării și 30-35 de grade în nord, iar cele mai scăzute valori așteptate se vor înregistra în depresiunile intramontane din Carpații Orientali, iar cele mai ridicate în Lunca Dunării.

Citeste si: Horoscop dragoste septembrie 2022. Sfatul lunii: nu forța lucrurile. Momente tensionate în cuplu pentru aceste zodii

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Nu vom scăpa nici de precipitații în această perioadă, aceste vor fi prezente în mare parte în Maramureș, vestul Munților Apuseni și in nord-vestul Carpaților Orientali, unde precipitațiile vor ajunge la cantitatea de 15-20 mm. Nici celelalte zone ale României nu sunt ferite de ploi, dar acestea vor fi ploi de vară, trecătoare.

Cum va fi vremea în București la final de săptămână 11-14 august

În perioada 11-14 din luna lui gustar, temperaturile vor mai crește cu încă 2-3 de grade în sudul României, astfel încât disconfortul termic resimțit va fi unul moderat spre accentuat în cursul orelor de prânz. În București, temperaturile vor fi cuprinse între 32 și 37 de grade. De joi, 11 august și până la data de 14 august, ploile vor începe să pună mâna pe sudul țării, aversele fiind însoțite de descărcări electrice.

Ce temperaturi îi așteaptă pe cei de pe litoral

Temperaturile care îi așteaptă pe turiști la litoral vor fi situate maxim între 23 și 27 de grade, iar temperaturile minime vor atinge 20-22 de grade. Nu vă speriați deoarece apa mării va fi mai caldă, având între 24 și 27 de grade.  De asemenea se anunță un cer cu înnorări temporare, averse și șanse de descărcări electrice, vântul, însă, va fi slab până la moderat.

Citeste si: Cea mai spectaculoasă plajă de pe litoralul românesc. Poate concura cu cele din Grecia

Sursa: vremea.ro

 

Taguri: