Prognoza meteo martie 2023: Cum va fi vremea în primele zile de primăvară?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 21 nov 2023, 02:05

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în toate regiunile țării. 

Sursa: https://pixabay.com/

ANM a emis prognoza meteo pentru luna martie 2023.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru perioada 20 februarie-20 martie 2023 în România.

Iată cum va fi vremea în perioada 20 februarie- 20 martie 2023 în România

Potrivit meteorologilor, vremea va deveni din ce în ce mai caldă în luna martie, în special la jumătatea lunii.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în toate regiunile țării. Conform

acestora, mercurul din termometre va arăta temperaturi mai ridicate pentru această perioadă. Astfel că, de 1 martie, vremea va fi caldă, iar vântul va sufla ușor în majoritatea regiunilor. În prima zi se vor atinge temperaturi de până la 17 grade Celsius.

De asemenea, pe 8 martie, se anunță cald în special în zona Moldovei, dar și în Oltenia.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Vremea în România se schimbă radical în următoarea perioadă. Sunt anunțate temperaturi mai mari decât valorile normale

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 februarie – 6 martie

În această perioadă, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile țării. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în cantități normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-13 martie 2023

În săptămâna 6-13 martie 2023, ANM anunță temperaturi medii puțin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, în fiecare regiune din România.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13-20 martie 2023

Începând cu a doua jumătate a lunii martie, vremea se va încălzi și mai mult.

Astfel că, în perioada 3-20 martie 2023, temperaturile maxime se vor situa peste cele normale pentru perioada din calendar. Din punct de vedere al regimului pluviometric, precipitațiile vor avea o tendință excedentară în majoritatea regiunilor țării.

Vremea în Banat în perioada 20 februarie- 5 martie 2023

În perioada 3-20 martie 2023, temperaturile maxime se vor situa peste cele normale pentru perioada din calendar.

Din punct de vedere al regimului pluviometric, precipitațiile vor avea o tendință excedentară în majoritatea regiunilor țării. În cea de a doua săptămână se vor înregistra maxime termice mai scăzute, media urmând a se situa între 8 și 13 grade.

Vremea în Crișana în perioada 20 februarie- 5 martie 2023

În prima săptămână vremea se va încălzi, de la o medie a temperaturilor maxime de 7...8

grade în prima zi, până la aproximativ 14...15 grade la finalul acesteia, iar media temperaturilor minime se va situa între 0 și 5 grade, iar în cea de a doua săptămână se va răci treptat, astfel că media maximelor termice va tinde spre 7...8 grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor spre -2 grade.

Vremea în Moldova în perioada 20 februarie- 5 martie 2023

Vremea în această perioadă va fi caldă cu temperaturi cuprinse între 4 și 15 grade Celsius. În a doua săptămână vremea va fi instabilă, iar maximele vor fi cuprinse între 5 și 9 grade Celsius.

Citește și: Când vine primăvara? Prognoza meteo pentru perioada următoare

Vremea în Dobrogea în perioada 20 februarie- 5 martie 2023

În prima săptămână vor fi variații de temperatură, iar media maximelor va varia între 5 – 15 grade Celsius. În a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 7 – 10 grade Celsius.

Vremea în Muntenia în perioada 20 februarie- 5 martie 2023

În perioada 20 și 26 februarie media maximelor termice va avea variații semnificative la valori mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă și se va situa între 6 și 18 grade, iar apoi se va răci, media ajungând în general între 8- 11 grade. Media minimelor termice va avea oscilații mai mici, între 1 și 5 grade în prima parte a intervalului și între -1 și 3 grade în cea de a doua.

Vremea în Oltenia în perioada 20 februarie- 5 martie 2023

În prima săptămână vremea va fi deosebi de caldă cu valori cuprinse între 8 și 23 de grade celsius, iar în a doua săptămână vor fi valori între 16-17 grade Celsius. Pe alocuri vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie.

Vremea în Maramureș în perioada 20 februarie- 5 martie 2023

În perioada 20 și 24 februarie media temperaturilor maxime va avea variații între 6 și 10 grade, iar a minimelor între -1 și 4 grade. În următoarele două zile se va încălzi cu aproximativ 3...4 grade, apoi se va răci, iar în ultimele zile de prognoză media maximelor termice va fi de 6...8 grade, iar a minimelor se va situa în jurul a -2 grade.

Sursă: wowbiz.ro