Prognoza meteo pentru 19-29 octombrie 2019. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 22 nov 2020, 21:05
Prognoza meteo pentru 19-29 octombrie 2019. Administrația națională de meteorologie a făcut publică o estimarea a evoluțiilor meteo din următoarea perioadă.

Prognoza meteo pentru 19-29 octombrie 2019. Administrația națională de meteorologie a făcut publică o estimare a evoluțiilor meteo din următoarea perioadă.

 

Estimările meteo au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Prognoza meteo pentru 19-29 octombrie 2019. Specialiștii ANM susțin că este vorba de media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Așadar, a fost realizată o proieție a ceea ce ne va rezerva vremea în perioada 19-29 octombrie 2019.

Prognoza meteo pentru 19-29 octombrie 2019. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În perioada următoare, 21-28 octombrie, regimul pluviometric va fi unul deficitar. Asta înseamnă că precipitațiile lipsesc în majoritatea regiunilor.

Citeste si: Vreme anormal de calda pentru data din calendar! Iata prognoza meteo pentru zilele urmatoare! Unde va fi cel mai cald!

Citeste si: Vremea în weekend 19-20 octombrie 2019. ANM are vesti bune: temperaturi de vara pentru aceasta perioada

Citeste si: Prognoza meteo iarna 2019- 2020. Craciun si Revelion- cum va fi vremea

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În acest interval vom avea zile extrem de călduroase, cu temperaturi de 25 sau chiar 26 de grade Celsius, mai ales în sudul României.

Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în județele Giurgiu, Teleorman, Ilfov, municipiul București, Ialomița, Dolj sau Olt. Cald va fi și în Banat, unde vor fi zile cu 24-15 de grade până pe 28 octombrie. Și pentru perioada 28 octombrie – 4 noiembrie se anunță temperaturi mult mai ridicate față de normal.

Când vine frigul cu adevărat

Frigul se instalează cu adevărat abia după data de 20 noiembrie. 20 până la 22 de grade Celsius vor fi în zilele cuprinse în acest interval în Banat, Oltenia și Muntenia.

Precipitațiile nu se vor remarca în această perioadă, însă nici nu vor fi deficitare. Un nou val de căldură își face apariția în perioada 4-11 noiembrie.

Citeste si: S-a schimbat prognoza! Vine iarna mai devreme in Romania? Ce spun meteorologii

Citeste si: Prognoza meteo! Alerta de la ANM: ce se intampla cu vremea in fiecare zi, pana la sfarsitul acestei saptamani

Citeste si: Vine GERUL! Val de aer polar peste România! Scăderi extreme de temperatură! Când va ajunge frigul în România

Temperaturile se vor apropia de cele normale ale perioadei în intervalul 11 și 18 noiembrie, însă vor exista în continuare zile cu 18 până la 20 de grade izolat în localități din Oltenia. Administrația Naționala de Meteorologie anunță că frigul se instalează după data de 20 noiembrie.

 

Taguri: