Vremea aprilie 2023: Prognoza meteo completă pentru această lună

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 03 apr 2023, 09:12

În luna aprilie temperaturile vor fi la valoarea normală pentru această perioadă.

Sursa: https://pixabay.com/

În luna aprilie temperaturile vor fi la valoarea normală pentru această perioadă.

Conform ANM, vremea în luna aprilie va fi una bună, cu temperaturi cuprinse între 16-22 de grade.  

Cum va fi vremea în luna aprilie 2023?

ANM a anunțat cum va fi vremea de Florii și de Paște. Din păcate vremea nu va fi una tocmai plăcută. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În perioada 3-10 aprilie, cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării.

Citește și: Prognoza meteo ANM marți, 4 aprilie 2023. Va ploua în majoritatea regiunilor din țară, iar la munte va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă.

În perioada 10-17 aprilie temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În perioada 17-14 aprilie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 24 aprilie- 1 mai Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în zonele montane și sub-montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cum va fi vremea de Paște și de Florii 2023?

În luna aprilie, se așteaptă o răcire semnificativă a temperaturilor în multe zone ale țării, cu valori sub media obișnuită.

Dacă luna martie a fost predominant caldă, cu temperaturi mult mai ridicate față de cele normale, a doua lună de primăvară vine cu zile ploioase și friguroase.

În Arad, maximele ajung la 22 de grade în această lună, dar vor fi şi ploi. De Paşte, 15-16 grade în termometre şi vreme cu soare şi nori. De Florii, 16 grade şi nori.

Citește și: ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Când se va încălzi și cum va fi vremea de Paște în acest an

În Brașov, o lună de primăvară destul de rece, cu maxime ce nu depășesc 16 grade, minime cu minus în termometre, dar şi zile în care se va vedea soarele. De Florii, 14 grade şi soare cu nori, iar pentru cei care vor să petreacă Paştele la munte, 10-12 grade maxime, cu minime de 0 grade şi nori.

La Bucureşti, maxime de 20 de grade în aprilie, o lună cu soare, nori şi ploi, dar minime care trec de 2 grade.

De Florii, vreme caldă, cu soare, iar de Paşte, soare şi nori cu temperaturi de 15-20 de grade Celsius.

Sursă: meteoromania.ro