Prognoza meteo pentru perioada 1-15 aprilie 2024: Anunț-surprinză de la meteorologii Accuweather!

Autor: Bianca Vidoi

Cum o să fie vremea în prima jumătate a lunii aprilie 2024?

Sursa: Pexels.com

Ne aflăm în luna aprilie, iar primăvara își intră în drepturi. Iată care este prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni ale lunii aprilie 2024.

Luna martie nu a fost prietenoasă cu românii ce își doreau să scape de ploi și temperaturi scăzute, însă luna aprilie se anunță a fi una surprinzătoare, în care temperaturile ne vor surprinde. Deși valorile maxime vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, nu vom scăpa de precipitații în următoarele două săptămâni.

Prognoza meteo pentru perioada 1-15 aprilie 2024

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cum arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni ale lunii aprilie, iar românii ce își doresc să petreacă mai mult timp afară se vor bucura de aceste vești. Sunt anunțate temperaturi mult mai ridicate față de cele specifice acestei perioade a anului. Prima zi a lunii aprilie este una foarte călduroasă, astfel valorile maxime vor atinge 30 de grade Celsius, în timp ce valoarea minimă a acestei zile va fi de 13 grade Celsius.

Valorile din termometre nu o să mai atingă 30 de grade Celsius în următoarele zile, însă temperaturile maxime a următoarelor două săptămâni vor fi cuprinse între 19 și 27 de grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor afla între intervalul de 8 și 11 grade Celsius. Până la data de 10 aprilie, precipitațiile nu sunt așteptate în România, însă la data de 11 aprilie vom avea parte de câteva furtuni, astfel vor fi prezente și descărcări electrice pe parcursul zilei. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ploi și temperaturi scăzute în România, în următoarele zile. Meteorologii anunță când se va încălzi din nou

Data de 12 aprilie nu vine cu vești prea bune pentru români, deoarece nu vom scăpa de nori, iar temperatura maximă nu va depăși 20 de grade Celsius, în timp ce valoarea minimă resimțită va fi de 10 grade Celsius.

Ploile o să ne dea bătăi de cap și la data de 13 aprilie 2024, atunci când vom avea parte de precipitații atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții. Din fericire pentru români, zilele următoare, de 14 și 15 aprilie, vor fi călduroase și fără precipitații.

Avertizare de cod galben de vânt în România

S-a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic și vijelii în România, începând cu data de 1 aprilie 2024, ora 20:00, până marți, 2 aprilie 2024, la ora 08:00.

Vântul va începe să cuprindă treptat toate regiunile din România, începând cu Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și Maramureș. În aceste regiuni, vântul va sufla cu viteze cuprinse între 55...65 km/h, iar în arii restrânse acesta va atinge și o viteză de 70 km/h.

La altitudini mari, în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, viteza cu care va sufla vântul o să ajungă până la 100...110

km/h. La data de 2 aprilie, vântul o să bată puternic în toată țara, iar codul galben se va transforma în cod portocaliu, de la ora 8:00 până la ora 18:00, în toate județele din sud-estul, centrul și din nordul țării, mai exact în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea, potrivit meteorologilor ANM.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?