PROGNOZA METEO: Se asteapta ploi si burnite in Bucuresti. Echipele Apa Nova, mobilizate pentru rezolvarea problemelor

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 feb 2017, 05:30

Vineri, in regiunile extracarpatice vremea se va mentine mai rece decat in mod normal pentru aceasta data calendaristica, in timp ce in restul teritoriului valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice inceputului de decembrie.

Cerul va fi variabil in nord-vest, dar cu innorari in celelalte regiuni, mai persistente in sud si in est. Se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse in jumatatea de sud a tarii si izolat in rest. Vor fi ploi si burnite, iar in Moldova si la munte, trecator si lapovite sau ninsori.

Pe suprafete restranse in special in Moldova si Muntenia se va semnala polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului, al Transilvaniei, pe litoral si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3...-2 grade in Moldova si 12 grade in Maramures si Crisana, iar cele minime intre -4 si 6 grade, usor mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali. Dimineata si noaptea pe arii restranse va fi ceata.

LA BUCURESTI

Vremea va fi inchisa si mai rece decat in mod normal pentru aceasta data.
Vor fi burnite sau ploi slabe, iar mai ales dimineata si noaptea vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad, iar cea minima va fi de -1...0 grade.

Apa Nova Bucuresti – mobilizare pentru rezolvarea problemelor meteo


Odata cu aparitia ninsorilor apare si problema zapezilor stranse la marginea trotuarelor, care blocheaza gurile de canal si, implicit, evacuarea apei de pe carosabil.


Echipele Apa Nova Bucuresti sunt permanent pregatite sa intervina pentru a preveni acest fel de probleme. In intervalul 3-4 decembrie, 27 de sesizari au fost rezolvate in timp util; 4 au fost pentru acumulare de apa si 23 pentru guri de scurgere blocate cu zapada.

In plus, pentru a preintampina astfel de blocaje, Apa Nova Bucuresti a intervenit prompt, mobilizand in trei schimburi peste 140 de persoane, 41 de autocuratitoare si 28 de autoturisme cu pompa.


Echipele Apa Nova vor continua sa intervina pe parcursul urmatoarelor zile, ori de cate ori va fi necesar, cu acelasi numar de persoane si utilaje.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.