Prognoza meteo weekend. Cum va fi vremea în perioada 13-14 martie?

Author: Denisa Avram
Actualizat: 22 iul 2022, 14:50
Prognoza meteo weekend 13-14 martie 2021

Vremea continuă să fie rece vineri, 12 martie, potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie

Începutul lunii martie a fost unul specific acestei perioade a anului, mai exact cu vreme imprevizibilă și variații mari de temperatură de la o zi la alta. Potrivit prognozei meteo, în aceasă săptămână, ne asteaptă un weekend cu vreme senină, însă destul de rece. Duminica, se va încălzi usor. Iată cum va fi vremea în București, în perioada 13-14 martie. 

Prognoza meteo weekend 13-14 martie

Reprezentanții ANM au precizat că  primăvara se lasă așteptată în acest an.   Astfel, în primele două săptămâni din luna martie temperaturile vor fi sub media perioadei. În același timp, agricultorii vor trebui să fie atenți la deficitul de precipitații, anunțat până la finalul lunii februarie.

Vremea în luna martie va fi mai degrabă uscată (cu 30mm de ploaie de-a lungul a 6 zile). Este mai bine decât luna anterioară deoarece în februarie s-au înregistrat, în medie, 25mm de ploaie de-a lungul a 6 zile. Vă

puteți aștepta să prindeți aproximativ 4 zile cu temperaturi sub 0°C, sau 13% din timp.

Prognoză meteo sâmbătă, 13 martie 2021

Sâmbătă, în Bucuresti, pe timp de zi se va înregistra o maximă de 4 grade celsius, cu averse trecătoare. Vântul va prezenta intensificări, iar rafalelor vor atinge viteze de 15 km/h. Probabilitate de precipitaţii este ridicată, cu un procentaj de 55%.

Pe timp de noapte, minima va fi de -2° cu cer predominant noros, potrivit accuweather.com.  Șansele de precipitații sunt scăzute, cu un procentaj de probabilitate de doar 2%.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Se întoarce iarna! Codul galben de ninsori a fost prelungit. Ce zone se află sub avertizare meteo?

Cum va fi vremea duminica, 14 martie 2021

Clima va fi relativ rece luna aceasta, deci trebuie să vă îmbrăcați adecvat. Temperatura maximă a sezonului este de 12°C. Minima este de 7°C. 

Duminică, în Bucuresti, vremea va fi mai caldă. În timpul zilei, temperaturile vor atinge o maximă de 10°. Cerul va fi senin, cu șanse aproape inexistente de ploaie sau ninsoare, de 1%.

Noaptea, cerul va fi mai mult senin, cu vânt slab. Probabilitatea de precipitaţii este de 7%.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 12 martie 2021: Continuă ploile și ninsorile! Ce se întâmplă cu temperaturile

Prognoza meteo vineri 12 martie 2021

Vremea se va încălzi ușor vineri, însă  se va menține rece pentru această perioadă. Cerul va fi parțial noros în majoritatea zonelor și se vor semnala în continuare precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie în Banat și Crișana. 

Citeste si: Prognoza meteo pentru luna martie 2021! Luna Mărțisorului va aduce vreme schimbătoare

În Maramureş, Transilvania, Moldova şi în zona de munte va ninge în prima parte a zilei, după care precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ploaie.

Citeste si: Ce înseamnă, de fapt, dacă plouă, e soare, sau ninge de ziua ”babei” tale. Ce spune legenda