Program BIAS 2024. Ce pot vedea românii la cel mai mare show aviatic din țară

Autor: Bianca Vidoi

​Bucharest International Air Show & General Exhibition

Sursa: Facebook BIAS 2024-Bucharest International Air Show

BIAS 2024 se află la ediția a XIV-a, iar românii sunt așteptați la sfârșitul lunii august pentru a observa aeronavele de pe cerul României.

​Bucharest International Air Show & General Exhibition sau BIAS este un show aviatic ce are loc la sfârșitul verii, iar în anul 2024 este programat pe 30 și 31 august. Românii sunt așteptați pe parcursul celor două zile pentru a admira demonstrațiile aeriene pregătite de către piloți, iar partea cea mai bună este că intrarea este gratuită. Iată care este programul complet al evenimentului BIAS 2024.

BIAS 2024 are loc pe 30 și 31 august pe Aeroportul Băneasa

Ediția a XIV-a a celui mai mare show aviatic din țară are loc în intervalul 30- 31 august 2024, iar peste 150.000 de oameni sunt așteptați pentru a observa demonstrațiile aeriene pentru care piloții au exersat în ultima perioadă. Oamenii se vor putea bucura de întreaga experiență a evenimentului BIAS 2024, ce implică „expoziția de aviație, care freamătă cu entuziasm la zborul în crepuscul, la concert și la spectacolul pirotehnic ce culminează cu un magnific foc de artificii.”

BIAS 2024 este organizat pe platforma aeroportului Băneasa, acolo unde se vor aduna persoanele pasionate de aviație. Anul 2009 este cel în care povestea BIAS a început să fie scrisă, iar principalele elemente ce îi adun împreună pe români este pasiunea pentru avioane, respectul față de acestea, dar și inovația ce se realizează într-un ritm continuu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

BIAS 2024 este organizat de Compania Națională Aeroporturi București, sub patronajul și coordonarea Ministerului Transporturilor, împreună cu Forțele Aeriene Române, Aeroclubul României, Romaero, Romatsa, Clubul Sportiv AIBO, entități ce își doresc să le amintească oamenilor istoria aeronavelor, dar și modul în care acestea s-au dezvoltat pe parcursul anilor.

Intrarea publicului este liberă

Românii ce își doresc să participe la evenimentul aviatic BIAS 2024 trebuie să știe că intrarea în cadrul acestuia este complet gratuită la ediția cu numărul XIV, iar intrarea se poate realiza de la ora 10:00.

Ambele zile se vor finaliza la ora 21:00. La data de 30 august 2024 vor avea loc antrenamente cu aeronavele participante, unde este permis accesul publicului.

În anul 2024 vor exista și câteva țări partenere ce vor fi reprezentate atât prin evolutii militare și civile, precum și prin avioane în expoziția de aviație, precum Germania, Franța, SUA, Grecia, Polonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Cehia, Slovenia, Croația și Bulgaria.

Pe parcursul celor două zile de show aviatic, România o să fie reprezentată de Forțele Aeriene Române și âHawks of Romania, Iacării Acrobați, White Wings, Blue Wings, potrivit otopeniairshow.ro.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.