Program prelungit la serviciile de pașapoarte din toată țara. Românii vor putea depune cererile pentru pașaport și în weekend

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 mar 2023, 02:40

Serviciile de pașapoarte vor funcționa după un program prelungit până pe 19 august 2022

Sursa: facebook Directia Generala de Pasapoarte

Serviciile de pașapoarte din toată țara își vor prelungi programul în această vară. Iată când pot solicita românii eliberarea pașaportului în 2022.

Venirea verii înseamnă automat creșterea volumului solicitărilor de pașapoarte și pentru a face față cererilor, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a decis prelungirea programului de lucru al serviciilor de pașapoarte și extinderea acestuia chiar și în zilele de weekend în anumite situații. Iată ce trebuie să știe românii care solicită eliberarea pașaportului în această vară și până când vor funcționa serviciile de pașapoarte după programul prelungit.

Program prelungit la Serviciile de pașapoarte. Cum vor funcționa în perioada următoare? 

În sezonul estival, având în vedere că majoritatea persoanelor își programează concedii în afara țării, serviciile de pașapoarte din țară primesc un număr mult mai mare de solicitări. Pentru a putea face față volumului mare de lucru, dar și pentru a emite sau preschimba la timp pașapoartele, Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) a decis prelungirea programului de lucru până la jumătatea lunii august.

Mai exact, începând de luni, 20 iunie 2022 și până pe 19 august 2022, programul de lucru al serviciilor de pașapoarte se prelungește, iar acolo unde volumul cererilor de pașapoarte este foarte mare, cererile vor fi acceptate și în weekend.

„În context, în perioada 20.06.2022 – 19.08.2022, la nivelul sistemului de pașapoarte au fost stabilite măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul de luni până vineri și de desfășurare a acestei activității și în zilele de weekend la serviciile publice comunitare de pașapoarte la care este posibil și necesar prin raportare la volumul cererilor de pașapoarte care

se înregistrează la fiecare structură în parte.  Având în vedere faptul că serviciile publice comunitare de pașapoarte sunt organizate în subordinea instituțiilor prefectului, programul de lucru cu publicul este stabilit la nivelul instituțiilor prefectului, în funcție de particularitatea fiecărei structuri de pașapoarte în parte, context în care evidențiem că acest program de lucru cu publicul poate fi neunitar.”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) prin intermediul unui comunicat oficial.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: În cât timp se eliberează pașaportul temporar în 2022 și ce documente sunt necesare pentru a-l obține

Care va fi programul serviciilor de pașapoarte în fiecare județ?

În comunicatul oficial, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat că serviciile publice comunitare de pașapoarte se află în subordinea instituțiilor prefectului, motiv pentru care programul instituțiilor poate să difere de la un județ la altul. Astfel, cei interesați să își facă pașaport în perioada următoare trebuie să acceseze site-urile oficiale ale Direcției Generale de Pașapoarte, mai exact www.pasapoarte.mai.gov.ro   pentru a vedea programul serviciilor de pașapoarte din fiecare județ.

Autoritățile au precizat că se vor asigura că toate ghișeele vor fi deschise, astfel încât să fie prelucrate cât mai multe cereri.

Ce trebuie să facă persoanele care se programează pentru pașaport, dar nu mai pot ajunge la serviciile publice de pașapoarte 

Pentru a preveni situațiile neplăcute în care timpul de așteptare se prelungește din cauza persoanelor care își fac programări pentru schimbarea sau emiterea pașaportului, dar nu se prezintă la ele, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat că cei care nu mai pot ajunge la serviciile publice de pașapoarte ar trebui să își anuleze programările.

„Având în vedere faptul că, un număr semnificativ de cetățeni care au realizat o programare online pentru această perioadă estivală, prin intermediul platformei www.epasapoarte, fie au obținut deja documentul de călătorie, fie nu se mai prezintă la data și ora programării, în scopul preîntâmpinării unor astfel de situații, dar și pentru vacantarea, după caz, a intervalelor orare ocupate astfel, Direcția Generală de Pașapoarte va retransmite e-mailurile de confirmare a programărilor active, în scopul creării posibilității pentru cetățeni de anulare a acestora cu 3 zile înainte de data programării, în situația în care programarea efectuată nu mai este utilă pentru obținerea documentului de călătorie. Această măsură are drept scop asigurarea posibilității pentru cetățeni de efectuare a unei programări în intervalele orare vacantate. Cu această ocazie, adresăm rugămintea titularilor programărilor online care au depus deja cerere de eliberare a pașaportului sau care nu se mai pot prezenta la depunerea cererilor, să procedeze la anularea acestora, prin accesarea butonului „Anulează programare” din mailul de confirmare.”, au precizat autoritățile.

Citeste si: Acte pașaport 2022. Ce documente sunt necesare pentru a obține pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.