Programul Spotlight – Festivalul Luminii. Are loc în perioada 14-16 octombrie 2022

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 iul 2023, 04:45

Programul Spotlight – Festivalul Luminii

Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii este la a șasea ediție, iar timp de 3 zile, pasionații de artă vizuală în aer liber sunt așteptați pentru a lua parte la programul pe care organizatorii l-au pregătit.

În perioada 14-16 octombrie, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii va aduce marele final al proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, ce a avut în program o serie de weekenduri pietonale în mai multe zone din oraș.

Citeste si: Program TV „Infidelul”. Vezi online episodul 21, subtitrat în limba română VIDEO. Volkan, măcinat de gelozie. Ce îi va cere frumoasei Asya

Programul Festivalului Luminii

Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii va aduce marele final al proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, proiect organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turismalături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Pe Calea Victoriei, programul Spotlight începe la ora 19.00 şi invită bucureştenii să descopere locuri emblematice din Bucureşti transformate de proiecţii video-mapping, precum Cercul Militar Naţional și Teatrul Odeon.

Statuia lui Mihai Eminescu din parcul Ateneului Român şi statuia ecvestră a lui Carol I din Piaţa Revoluţiei prind viaţă printr-un spectacol de lumini şi sunet în ambele seri de festival. Spectacolele sunt create de MONUMENT for în cadrul programului Statui Vii ce îşi propune să valorizeze monumente emblematice ale oraşului printr-o serie de reactivări artistice.

Traseul festivalului de pe Calea Victoriei, de la Ateneul Român până la Cercul Militar Naţional, este activat de holograme, instalaţii şi expoziții interactive. Un eveniment nelipsit de la ediţiile anterioare Spotlight, instalaţia Discoballs revine şi în acest an în faţa magazinului Muzica unde Radio Europa FM, partenerul media al Spotlight 2022, va mixa muzică în toate cele trei zile de festival.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ultima seară a festivalului, Arcul de Triumf se alătură ediției Spotlight din acest an și marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea monumentului cu un moment special creat de MONUMENT for în calitate de partener instituțional.

Evenimentul dedicat Centenarului Arcului de Triumf va transforma exteriorul monumentului într-un spectacol de video-mapping completat, la interior, de o expoziție tematică legată de istoria vremii și o performanță menită să creeze un itinerar istoric emoționant. 

Citeste si: Program TV „Aripi frânte”. Vezi online episodul 37, subtitrat în limba română VIDEO. Muzaffer trece la amenințări. Nu își dorește să îl vadă pe Kemal în preajma lui Nefise

Ce și-a propus, Spotlight- Festivalul Luminii

Spotlight- Festivalul Luminii va avea loc în perioada 14-16 octombrie, Evenimentul va începe în fiecare zi la ora 19:00 și se va încheia la ora 23:00.

Festivalul Luminii are ca și scop reinterpretarea orașului București prin intermediul new media. Tema celei de-a șasea ediții este ,,Made in RO”, iar prin această temă, artiștii din țară sunt încurajați să dea viață Bucureștiului pentru a recrea legătura dintre locuitori și orașul în care trăiesc.

„După o pauză impusă de pandemie, tradiţia Spotlight continuă în acest an, dar cu un program adaptat contextului actual. Urmărind trendul festivalurilor europene şi inspiraţi de exemplul Festivalului Luminii de la Berlin – care se desfășoară în aceeași perioadă şi care a fost partenerul nostru pentru ediţia din 2018, Spotlight revine în 2022 într-o formulă restrânsă, cu un număr mai mic de instalații pentru a avea un consum energetic redus. Ne concentrăm pe artiştii locali şi creaţiile lor mai mult decât oricând. Va fi aceeaşi bucurie de a fi împreună, aceeasi senzaţie de sărbătoare a oraşului, dar într-o ediţie 100% românească. Ne pregătim deja pentru ediția Spotlight de anul viitor, care va fi cu şi despre energia regenerabilă.”  , a anunțat Mihaela Păun, director ARCUB.

Citeste si: PROGRAM Salonul Auto București & Accesorii 2022. Show-uri de Drift, curse și mașini de colecție, unele dintre atracțiile evenimentului

Sursa: Facebook Spotlight Festivalarcub.ro 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.