Prohibiție pescuit 2023: Când au interzis la pescuit pescarii amatori

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 30 oct 2023, 04:10

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) stabilește în fiecare an, prin ordin, perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, indiferent că vorbim despre cel comercial sau cel sportiv.

Sursa: https://www.pexels.com/

Prohibiție pescuit 2023: S-a stabilit data în care pescarii nu au voie să meargă la pescuit.

Prohibiție pescuit 2023. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) stabilește, prin ordin, perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, în fiecare an. Pe ce dată nu au voie pescarii amatori să se ducă la pescuit?

Când au interzis amatorii la pescuit

Potrivit avocatnet.ro, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) stabilește în fiecare an, prin ordin, perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, indiferent că vorbim despre cel comercial sau cel sportiv.

Printr-un astfel de act normativ publicat vineri, 27 ianuarie 2023, în Monitorul Oficial, ministerul a stabilit care sunt zonele, speciile și perioadele de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ ori sportiv şi familial.

Citește și: Amenzi usturătoare pentru turiștii care nu respectă regulile în Delta Dunării. Ce sancțiuni se vor aplica începând din luna noiembrie

Astfel, Ordinul 235/2023, ce se aplică începând cu data de 27 ianuarie, MMAP a stabilit perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și zonele de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice

vii în anul 2023.

Regulile au rămas aceleași că și în anii precedenți. Potrivit legii regula generală este că se instituie “măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/ sportiv şi familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște şi alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie- 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie- 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în prezentul ordin”.

Unde este interzis să pescuiți și cine are acces să facă acest lucru

De asemenea, este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/ sportiv şi familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște şi alte viețuitoare acvatice vii:

 

- în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv;

- în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai 2023 inclusiv;

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- în Complexul Razim-Sinoe şi lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile în perioada 9 aprilie- 7 iunie inclusiv.

Totodată, este interzis pescuitul în scop comercial şi recreativ/ sportiv al oricăror specii de pești, crustacee, moluște şi alte viețuitoare acvatice vii (cel familial fiind permis):

Citește și: Numărul turiștilor străini care aleg să viziteze țara noastră a crescut cu 90% în 2022. Top 5 atracții turistice în România

- în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv;

- în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai 2023 inclusiv.

 

Pentru lacurile de acumulare destinate producției de energie electrică, în perioadele de prohibiție este interzisă scăderea dirijată a nivelului apei, în scopul asigurării protecției zonelor de depunere a icrelor, cu excepția considerentelor de prevenire a calamitaților naturale.

Pescuitul nu este interzis dacă se face în scop științific.

Va fi interzis pescuitul comercial, recreativ/ sportiv şi familial al știucii- de la data intrării în vigoare a ordinului (27 ianuarie) până la data de 20 martie, șalăului şi bibanului- în perioada 20 martie- 7 iunie inclusiv, coregonului, lipanului, păstrăvului de mare, sturionului- tot timpul anului, linului (Tinca tinca)- în perioada 7 iunie- 6 iulie inclusiv, pe teritoriul Rezervației Biosferei "Delta Dunării" etc.

De asemenea, interzisă totodată, în apele Mării Negre, reținerea, deținerea şi comercializarea rechinului- în perioada 15 martie- 15 aprilie inclusiv şi în perioada 15 octombrie- 30 noiembrie inclusiv, reținerea la bord a femelelor de rechin gestante și pescuitul sturionilor sau al delfinilor- tot timpul anului etc.

În zona Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/ sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii (catch release), cu reținerea unui singur exemplar/ zi, dar nu mai mare de trei kilograme, dintr-o singură specie.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.