Proprietarul unui câine Amstaff din Galați este hotărât să eutanasieze animalul după ce a atacat două persoane, una dintre ele fiind, chiar, ucisă

Author: Diana Ghita
Actualizat: 18 iul 2023, 12:04

Un Amstaff a ucis un bărbat care îl îngrijea

Sursa: observatornews.ro; adevarul.ro

În județul Galați, un câine din rasa Amstaff a ucis un bărbat care era responsabil să-l hrănească. Ulterior, și nepoata acestuia, de 14 ani, a fost atacată de același câine.

Din cauză că această rasă de câini este una foarte agresivă, ea a fost interzisă în Germania. Din același motiv există, și în țara noastră, o lege prin care proprietarii sunt obligați să le facă asigurare acestor câini. În urma asigurării, victimele sau rudele acestora pot fi despăgubite.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul morţii Anei: Ar fi fost ucisă de câini de luptă. Un copil de 13 ani, sfâșiat de o haită, în Teleroman

Amstaff-ul din Galați a sfâșiat un bărbat și a mușcat o minoră

Cât timp lipsea de acasă, stăpânul câinelui l-a rugat pe Virgil Pațilea, vecinul său în vârstă de 47 de ani, să aibă grijă de el. Când bărbatul s-a dus să hrănească animalul, acesta a sărit la gâtul lui, sfâșiind-ul și omorându-l.

Când a sesizat că unchiul ei era de ceva timp în curtea vecinilor, nepoata lui s-a dus să-l caute.

Ulterior, aceasta l-a găsit plin de răni, într-o baltă de sânge. În acel moment, copila, în vârstă de 14 ani, a fost, și ea atacată de amstaff. Însă, fetița a scăpat cu viață, deoarece câinele a apucat s-o muște doar de mâna dreaptă și de picior.

,,L-am văzut pe unchiul meu căzut pe jos şi am zis: Intru şi încerc să-i fac ceva.

Când am intrat a sărit câinele pe mine. M-a agăţat şi de mână şi de picior şi m-a fugărit prin curte.’’, a mărturisit Ramona Pațilea, nepoata victimei.

,,Fata a dat să intre, să-l mişte, să vadă ce se întâmplă şi câinele era la capul lui. Fratele meu a mai intrat în curte, nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat.’’, a dezvăluit Laurențiu Pațilea, tatăl fetei.

Citește și: Bărbatul care a ucis-o pe Rita, o cățelușă din rasa Amstaff, a fost arestat! Este prima oară când se întâmplă acest lucru la nivel național

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

La scurt timp, autoritățile au fost sesizate și au intervenit de urgență

Duminică, la ora 20:28, fratele bărbatului ucis a alertat poliția din Galați, prin apel la 112. Acesta le-a explicat polițiștilor faptul că fratele său se află căzut la pământ, în stare de inconștiență, în curtea unei case din satul Roșcani, comuna Băneasa, județul Galați, și nu poate ajunge nimeni la el din cauza unui câine agresiv.

Imediat după ce au ajuns la fața locului, nici măcar medicii și polițiștii nu s-au putut apropia de bărbatul leșinat.

,,Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au folosit spray lacrimogen pe câine, astfel au reuşit să-l îndepărteze şi să ajungă la victimă.’’, conform lui Ciprian Stoica, purtător de cuvânt al poliției.

Însă, odată ajunși la el, medicii au constatat că nu-i mai pot salva viața lui Virgil, deoarece pierduse o cantitate mare de sânge.

Aceasta nu ar fi fost prima dată când victima avea responsabilitatea să hrănească animalul, la rugămintea vecinului. Totuși, bărbatul ar fi fost avertizat de proprietarul amstaff-ului să nu deschidă țarcul acestuia.

În urma acestui incident, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și pentru infracțiuni la regimul deținerii de câini periculoși. Totodată ei cercetează contextul în care s-a produs tragedia.

Citește și: Rezultatul autopsiei în cazul Anei Oroș! Care a fost cauza morții femeii sfâșiate de câini