Propunere de proiect legislativ pentru combaterea traficului de droguri: 10 ani de interdicție la volan

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 22 iun 2024, 03:10

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus un proiect legislativ care aduce noi pedepse pentru cei care vor fi prinși conducând băuți sau drogați.

Sursa: pixabay.com

Noi propuneri de pedepse aspre pentru șoferii băuți sau drogați.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus un proiect legislativ care aduce noi pedepse, mai aspre, pentru cei care vor fi prinși conducând băuți sau drogați.

Pedepse mai dure pentru șoferii prinși băuți sau drogați

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, a atras atenția asupra problemelor grave generate de traficul de droguri în România și a depus un proiect legislativ menit să combată această problemă cu mai mare fermitate și eficiență.

Proiectul include mai multe măsuri, inclusiv interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul șoferilor depistați sub influența drogurilor sau alcoolului.

Într-o postare pe rețeaua socială Facebook, s enatorul Cazanciuc a subliniat importanța acestui proiect legislativ, menit să prevină și să combată traficul de droguri, o problemă care a luat o amploare alarmantă în ultimii ani. Astfel, senatorul PSD a explicat că proiectul său vizează mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri și a adus în atenție câteva aspecte cheie ale acestui proiect.

Citește și: Schimbă la timp lichidul de frână pentru a avea parte de siguranță deplină!

„Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată cu mai mare fermitate şi eficiență traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șoselele ţării", a precizat senatorul.

Unul dintre punctele principale puncte ale proiectului este interzicerea dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de până la 10 ani în cazul șoferilor depistați sub influența drogurilor sau alcoolului. Această măsură are scopul de a descuraja consumul de substanțe psihoactive înainte sau în timpul condusului și de a preveni tragediile pe șoselele țării.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, proiectul lui Cazanciuc propune ca pedeapsa cu închisoarea să nu mai poată fi amânată, iar acest lucru înseamnă că șoferii care vor fi găsiți vinovați de conducerea sub influența drogurilor sau alcoolului vor trebui să își execute pedeapsa imediat.

De asemenea, proiectul prevede majorarea pedepselor pentru finanțarea faptelor legate de traficul și consumul de substanțe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.

 

Citește și: Elevii vor putea călători gratuit cu trenul și metroul începând cu noul an școlar. Ce hotărâre a luat Guvernul României?

Ce mai prevede proiectul pentru combaterea traficului de droguri?

O altă prevedere importantă din proiectul lui Cazanciuc este introducerea circumstanței agravante pentru folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Acest aspect va atrage pedepse mai severe pentru infracțiunile privind traficul de droguri.

În plus, proiectul propune reducerea la minim a perioadei în care consumatorii de droguri pot intra în programe de consiliere. Astfel, se dorește evitarea tragediilor precum cea de la 2 Mai, în care un tânăr de 17 ani care a refuzat să urmeze asistența de specialitate a provocat o tragedie.

Robert Cazanciuc  a declarat că: "Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistență de specialitate".

 

Taguri: