Proteste de amploare la Dublin după ce 3 copii au fost înjunghiați lângă școală! Protestatarii devastează totul în jur

Autor: Diana Ghita

Manifestanții au vandalizat tot ce le-a ieșit în cale

Sursa: Captură YouTube The Telegaph

În seara de 23 noiembrie o mulțime de irlandezi revoltați au ieșit în stradă pentru a protesta. Aceștia sunt indignați de faptul că trei copii au fost înjunghiați chiar lângă o școală.

Manifestanții din Dublin și-au arătat furia vizavi de tragicul eveniment devastând totul în jur. Aceștia au incendiat tot ce le-a ieșit în cale. Deși, la fața locului, au fost trimiși sute de ofițeri, aceștia nu i-au putut stăpâni pe protestatarii violenți.

S-au declanșat proteste de amploare în Dublin

Întreaga situație s-a declanșat după ce cinci persoane au fost înjunghiate chiar în centrul Capitalei irlandeze, în apropierea unei unități de învățământ.

Printre acestea se aflau și trei copii.

O fată de cinci ani a fost rănită grav şi primeşte tratament medical de urgenţă la Spitalul de Copii Temple Street. O femeie, cu vârsta de aproximativ 30 de ani, este, de asemenea, tratată pentru răni grave la Spitalul Mater.”,  au transmis autoritățile.

Deși, în acest caz, a fost arestat, deja, un suspect, acest lucru nu i-a liniștit pe irlandezi, care, odată cu lăsarea nopții, au început să își exprime atitudinea de revoltă prin diverse acte de violență și vandalism.

Aceștia au ieșit pe străzile orașului Dublin și au început să incendieze diverse vehicule de transport public, precum autobuze și tramvaie. De asemenea, dorind să-și arate indignarea față de autorități, manifestanții au dat foc mai multor mașini de poliție.

„Uite ce au făcut! Au dat foc la maşini, au incendiat. Au dat foc la autobuz.”,  a spus un român stabilit în Irlanda, citat de Observator.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: ”Este anormal ca o țară să fie în mod permanent bombardată” Ce crede Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, despre conflictul din Orientul Mijlociu

Poliția nu a reușit să le facă față manifestanților furioși

Oamenii furioși nu s-au oprit la aceste fapte. După ce protestele au luat amploare, totul a degenerat într-o cu totul altă direcție. Mulți au început să spargă geamurile a diverse magazine cu scopul de a le jefui.

„Uite cum au spart magazinul nebunii! Uite, vezi? Eu aici stau, în zona asta.”,  a mai spus un martor.

La fața locului au intervenit peste 400 de oameni ai legii, pentru a aplana situația, însă nu au avut sorți de izbândă cu sutele de protestatari foarte violenți, care au reușit să alunge mai multe echipaje de poliție.

„Avem de-a face cu o facțiune de huligani complet nebuni, conduși de ideologia de extremă dreapta.”,  a declarat comisarul de poliție, Drew Harris.

Citește și: Au fost prinși doi dintre presupușii criminali ai lui Adrian Kreiner! Aceștia urmează să fie extrădați din Regatul Unit