PROTESTE paralele la Universitate, fata de proiectul ROSIA MONTANA si EUTANASIEREA CAINILOR!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 15:53

Protestatarii care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti si in a paisprezecea zi a protestului, au fluturat steaguri tricolore, au cantat si au scandat "Fara violenta".

A paisprezecea zi a protestului a inceput, ca si zilele trecute, in zona fantanii de la Universitate, unde s-au adunat aproximativ o suta de persoane, cu steaguri si peturi umplute cu pietricele, au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana!" si au afisat pancarte cu mesaje contra exploatarii miniere cu cianuri, dar si a gazelor de sist.

Ulterior, manifestantii au plecat spre Bulevardul Regina Elisabeta, la fel cum au facut si in serile trecute, s-au asezat pe drum si au continuat protestul, scandand "Fara violenta".

Cordoanele de jandarmi s-au repozitionat pe bulevardul ocupat de protestatari, intre rondul de la Universitate si intersectia cu strada Academiei.

Manifestantii de la Universitate cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.

Cateva zeci de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au participat, sambata dupa-amiaza, la un protest inedit. Acestea s-au urcat intr-un tramvai al liniei 21, la capatul de la Piata Sfantul Gheorghe, cu bannere pe care au avut mesaje de respingere a proiectului privind exploatarea minera de la Rosia Montana si cu pliante pentru calatori, pe care au scris efectele exploatarii cu cianuri si motivele protestelor organizate in ultimele doua saptamani in Piata Universitatii.

In textul de pe pliante mai scria ca cetatenii sunt invitati la protestul de duminica, de la ora 17.00, din Piata Universitatii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

PROTEST fata de eutanasierea cainilor

Simultan cu protestul celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana

a avut loc o alta manifestatie, pe trotuarul din fata Teatrului National, unde sunt peste 60 de persoane care se opun eutanasierii cainilor fara stapan.

 

Acestia au scandat "Dreptul la viata", "Opriti macelul", "Nu plecam pana nu-i salvam", au afisat un banner cu mesajul "Eutanasierea= teorie. In realitate se intalnesc atrocitati. Eutanasierea inseamna moarte fara durere" si au avut cartoane pe care scria "Omorarea cainilor nu a rezolvat nimic timp de 20 de ani", "Da sterilizare", Chiar vrei sa il inveti pe copilul tau ca solutia e crima?", "Daca

tot le-ati luat banii, nu le luati si viata", "Unde sunt banii lor, banii maidanezilor".( sursa Mediafax)

 

Taguri:

Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.