„Cifrele publicate în ultimele săptămâni de MS arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, în zona verde, iar acest lucru nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii țcolilor. PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței școlare. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economie”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila.
Alexandru Rafila a criticat și campania de vaccinare contra Covid-19.
"Ea nu este empatică, nu transmite informații legate de vaccin și sper ca acest lucru să se corecteze în perioada următoare, să avem informații legate de un calendar de vaccinare coerent, pentru că distribuția vaccinului va continua până în septembrie. Este clar că trebuie să ajungem la o capacitate de administrare de cel puțin 50.000 de doze pe zi.
Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a fost propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare anul trecut. Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu premier, după ce partidele de centru-dreapta, PNL, USR-Plus și UDMR, au ajuns la un acord pentru formarea unei majorități.
Cîmpeanu a anunțat OUG pentru prelungirea învățământului online
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care învățământul online va fi prelungit până pe 8 februarie.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cîmpeanu a precizat că el dorește redeschiderea școlilor din al doilea semestru, acesta fiind și motivul pentru care ordonanța va fi în vigoare doar până pe 8 februarie.
„Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat.
„Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai precizat Cîmpeanu.
Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Voi demisiona dacă...” Ce urmează?