PSD propune scăderea la jumătate a accizelor la carburanți. Marcel Ciolacu: "Va avea un efect benefic"

Autor: Marina Ionescu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu cere în coaliție înjumătățirea accizei la carburanți și reducerea tva-ului la energie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre măsurile care trebuie luate pentru stoparea creșterii prețurilor la energie.

Citeste si: Ce sunt accizele și cum influențează ele carburanții!

PSD va propune scăderea la jumătate a accizelor la carburanți

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat luni, 21 februarie, că PSD va propune în ședința de marți a coaliție înjumătățirea accizelor la carburanți.

”A cerut o simulare ministrului Finanțelor. Cred că o intervenție pe o perioadă limitată prin înjumătățirea accizelor ar avea efect pozitiv și asupra asupra inflației”, a spus Ciolacu. El a precizat că impactul acestei reduceri a accizei ar fi de 1,2 lei/litru.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Plafonarea prețurilor la gaze. Cine beneficiază de schema de compensare și pentru ce perioadă se aplică

Președintele PSD a anunțat, într-o declarație la Parlament că PSD vrea să facă propunerea partenerilor de Coaliție. Reducerea accizei ar putea aduce o scădere a prețului cu aproximativ 1.2-1.5 lei a litrului de carburant.

În prezent, accizele înseamnă circa 40% din prețul de la pompă al carburanților.

O scădere la jumătate a accizelor ar putea duce la o scădere cu circa 1,2-1,5 lei a litrului de carburant.

„Cred că o înjumătățire a accizei va avea un efect benefic asupra inflației fiindcă a doua mare problemă după scumpire este inflația. După simulările făcute de ministru ar scădea prețul cu 1,2 lei. Pentru o perioadă, vedem cât suportă bugetul de stat. Știm foarte bine că efectul la carburanți are un efect pe linie la celelalte produse” a spus Marcel Ciolacu.

Veniturile obținute de stat din accize merg direct la bugetul general. Cu cât prețul carburanților crește, cu atât cresc și încasările statului din accize.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.