Psihologii AVERTIZEAZA: nu il lasa sa puna stapanire pe telecomanda! Stii la ce desene se uita copilul tau? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:51

Luca este un pusti de 5 ani. Daca ar fi lasat, ar sta tot timpul numai in fata televizorului, la desene animate.

Vampirii, monstrii, ori stafile ajung, astfel, de pe micile ecrane, in constiinta micutilor. De cate ori nu ati observat cum copilul dumneavoastra ajunge sa se identifice cu unul dintre personajele animate?

 

Ingrijorator e ca, de multe ori, le alege pe cele negative, infricosatoare, ajungand ca in casa sau afara sa aiba discutii ori lupte imaginare, asemeni celor vazute la televizor.

 

Psihologii le atrag atentia parintilor: trebuie sa fie cu ochii pe cei mici si sa nu-i lase sa puna stapanire pe telecomada.

Inca la varste fragede, copiii nu sunt capabili sa distinga binele de rau.

 

Pentru asta este nevoie de implicarea parintilor, care n-ar trebui sa-i lase sa-si dezvolte personalitatea intr-o lume a desenelor sangeroase, pline de violenta si cu limbaje neadecvate.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

De pilda, acest

parinte incerca sa le ofere copiilor cea mai buna educatie, nu sa-i uite la televizor. Pentru asta, isi dedica intreg timpul liber lor si-i scoate in parc, la joaca, atunci cand vremea le permite.

 

El este Retman, personajul principal al unor desene animate terapeutice, create de cei de la facultatea de psihologie din Cluj.

 

Desenele se numesc "Retman si Retmagia" si cuprind cinci episoade a cate 8 minute fiecare.

Luca le-a urmarit cu atentie si i-au placut, pentru ca personajul principal l-a invatat cum gandeasca pozitiv.

 

Deocamdata robotul se afla in faza de testare. Psihologii cauta o firma care sa il produca in serie insa, pana acum, nimeni nu a fost interesat de un  astfel de contract.