Psihoterapeutul Irina Petrea, despre cea mai frecventă greșeală făcută de mame : „Se sacrifică cumva pentru copil”

Author: Diana Ghita

Psihoterapeutul Irina Petrea

Sursa: Facebook Irina Petrea; Unsplash

Irina Petrea, un celebru psihoterapeut și expert în educarea copiilor, a fost invitată la Știrile Kanal D pentru a explica ce este de făcut la începutul unei noi relații, atunci când o femeie are deja copii din mariajul anterior.

Datorită experienței sale vaste în parenting, Irina Petrea a moderat diverse emisiuni pe această temă, printre care și „Cei 7 ani de acasă” sau renumitul show care a consacrat-o pe Irina drept „Supernanny”.

Irina Petrea a vorbit despre situația mamelor singure

În cadrul ediției de luni, 13 noiembrie, a Știrilor Kanal D, psihoterapeutul a fost invitat să vorbească despre sacrificiul pe care îl fac mamele cu propriile lor vieți, după ce se despart de foștii parteneri.

„O gre șeală pe care multe mame o fac, nu pentru că vor, pentru că nu prea au încotro, este că rămân într-un soi de martiriu.”, a spus Irina Petrea.

Aceasta a descris respectivul fenomen, spunând că mamele preferă să nu-și mai refacă viețile fie de dragul copiilor, fie din cauză că nu mai consideră pe nimeni demn pentru a sta lângă ele.

Făcând acest lucru, femeile nu-și dau seama că cei mici văd două situații total contradictorii: sacrificiul mamei și libertatea tatălui de a-și reface viața, ceea ce le creează o mare confuzie copiilor.

„Nu se mai împrietenesc, nu se mai recăsătoresc și se sacrifică cumva pentru copil. De multe ori nu reușesc să găsească pe cineva corespunzător, care să preia locul rămas vacant de lângă ea. De multe ori nici nu vor să încerce și atunci copiii ce văd?

Văd așa: mama a rămas și se dedică trup și suflet nouă, în timp ce tata uite-l ce bine e, are altă familie, poate să aibă și alți copii.”, a explicat psihologul, la Știrile Kanal D.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Drama neștiută din viața Irinei Petrea, cunoscută drept „Supernanny”. Și-a pierdut ambii părinți, fratele și animalul de companie: „Pe mama am avut-o filmată cum a murit”

Cum ar trebui să procedeze mamele

În acest sens, copii trebuie să vadă o persoană nouă și lângă mama lor, care să o facă fericită, alături de care să petreacă timp atât în doi, cât și în familie.

Acest lucru este foarte important pentru cei mici și pentru dezvoltarea lor, dar și pentru mamă, care va trebui să își împartă viața cu cineva după ce copiii vor crește mari și vor avea propriile vieți.

„Mamele trebuie să înțeleagă că au nevoie să fie fericite și că acest sacrificiu, chiar dacă nu aduc pe cineva în casă, chiar dacă nu se recăsătoresc, copii au nevoie să știe că măcar există o persoană specială în viața mamei, cu care mama poate să iasă la film, poate să se ducă la un concert, poate să meargă într-o excursie, poate să petreacă timp în timp ce ei sunt la tatăl lor sau în timp ce pur și simplu stau acasă și își văd de ale lor, că copiii ăștia cresc, adică nu rămân la 5

și la 3 ani. Ei ajung adolescenți, ajung mari și ajung cu viețile lor.”

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Stirile Kanal D (@stirilekanaldro)

Citește și: Cine este, de fapt, Supernanny, și cum a ajuns Irina Petrea să fie „super dădaca” tuturor copiilor: „M-am rugat să am foarte mulți copii”

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.