Pudră albă suspectă, găsită la Casa Albă. Concluziile rapoartelor inițiale ale Secret Service

Autor: Andreea Buinoschi

Aceasta nu ar fi prima dată când, în reședința președintelui Joe Biden, sunt găsite substanțe ilegale

Sursa: Profimedia

Un test preliminar, efectuat pe o substanță albă găsită la Casa Alba, a reieșit pozitiv la cocaină, conform autorităților. Secret Service, instituția care asigură paza, a început de ieri, 4 iunie, o investigație, pentru a afla cum a ajuns pudra albă în interior.

La Casa Albă, a fost găsită cocaină, într-o substanță albă, potrivit Secret Service. Substanța va fi testată suplimentar, după ce informația cu privire la existența cocainei a fost confirmată luni, 3 iunie.

Cocaină găsită la Casa Albă, într-o substanță albă suspectă

Aceasta nu ar fi prima dată când, în reședința președintelui Joe Biden, sunt găsite substanțe ilegale. Prezența cocainei a ieșit la iveală atunci când un pompier din echipa de materiale periculoase a departamentului de pompieri din Washington DC a transmis, prin radio, că „avem o bară galbenă care arată clorhidrat de

cocaină”.

Anthony Guglielmi, purtătorul de cuvânt al Secret Service, a declarat pentru Post, relatează The Guardian, că descoperirea făcută a dat naștere unei alerte de securitate ridicată. De asemenea, reședința a fost evacuată, după ce totul a fost descoperit în urma unei inspecții de rutină.

Potrivit rapoartelor inițiale, substanța a fost descoperită în interiorul unei biblioteci de referință. Potrivit Associated Press, citând doi oficiali care nu au fost autorizați să ofere informații despre anchetă, pulberea albă a fost găsită „într-o zonă accesibilă grupurilor de turiști, nu într-un anumit birou din Aripa de Vest”.

Citește și: Marijuana poate înrăutăți somnul mai ales în cazul consumului obisnuit

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În momentul descoperirii, președintele Statelor Unite ale Americii și prima doamnă se aflau la Camp David și s-au întors marți, 4 iulie. De asemenea, potrivit unui oficial care deține informații despre anchetă, cantitatea găsită a fost una mică.

Pulberea, găsită într-o zonă accesibilă publicului

Pulberea albă a fost descoperită într-o zonă care este accesibilă publicului, mai exact, în Aripa de Vest, duminică, 2 iulie, în jurul orei 20:45, ora Americii.

„Elementul a fost trimis pentru o evaluare suplimentară, iar o investigație privind cauza și modul în care a intrat în Casa Albă este în curs de desfășurare”,  a transmis agenția.

Mai mult decât atât, conform unor surse guvernamentale, cocaina a fost identificată în mai multe instituții media. Potrivit BBC, relatează CBS News, o sursă de rang înalt din cadrul forțelor de ordine a precizat că substanța cu pricina a fost identificată într-un depozit, în interiorul unui dulap ce este folosit, în mod obișnuit, de personalul Casei Albe, dar și de invitați, pentru a

depozita telefoanele mobile. 

Citește și: Metoda incredibilă pe care a folosit-o o femeie din Rusia pentru a ascunde substanțe interzise. Contrabanda mergea ca uns înainte ca autoritățile să se sesizeze

Aripa de Vest, unde a fost descoperită cocaina, se întinde pe o suprafață destul de mare și, acolo, se regăsesc birourile președintelui Statelor Unite ale Americii, inclusiv Sala de Situații și Biroul Oval.

De asemenea, acolo se mai regăsesc și biroul vicepreședintelui și al șefului de cabinet.