Pui cu smântână la cuptor, rețeta perfectă pentru un prânz delicios. Ce să faci ca sosul să iasă cremos

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 nov 2023, 00:35

Rețetă delicioasă de pui cu smântână la cuptor 

Sursa: freepik.com

Dacă nu mai știi cum să prepari puiul ca să îi dai un plus de savoare, noi îți propunem o rețetă delicioasă de pui cu smântână la cuptor. Se prepară imediat, iar gustul este unul care cu siguranță te va cuceri.

Carnea de pui se poate prepara în foarte multe feluri, astfel că poți spune adio pieptului de pui fad și ușor înecăcios. Această rețetă de pui cu smântână la cuptor nu doar că este delicioasă, ci oferă și senzația de sățietate, astfel că este perfectă pentru un prânz copios, dar echilibrat din punct de vedere nutrițional. Iată de ce ingedientele ai nevoie și cum trebuie să procedezi pentru a prepara această rețetă.

Rețeta de pui cu smântână la cuptor, un deliciu culinar

Dacă vrei să gătești pieptul de pui într-un mod aparte și să îi impresionezi pe cei dragi, atunci merită să încerci această rețetă. Pieptul de pui va fi însoțit de un sos delicios, cremos și care va transforma radical întreg preparatul. Iată lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă rețetă de pui cu smântână la cuptor. 

Ingrediente pui cu smântână la cuptor: 

  • piept de pui- 500 g
  • smântână- 250 g
  • ouă- 3 buc
  • cașcaval- 150 g+ 50 g
  • ulei- 20 ml
  • sare- 5 g
  • piper negru- 5 g
  • boia de ardei dulce- 5 g      
  • roșie- 1 buc
  • busuioc- 5 g

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Așa se fac cele mai delicioase paste cu somon afumat! O rețetă inedită pe care trebuie să o încerci la tine acasă

Mod de preparare pui cu smântână la cuptor: 

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să tai pieptul de pui în cubulețe și să îl pui într-un bol, după care poți trece la condimentarea cărnii.

Adaugă boia, sare, piper și ulei și amestecă totul foarte bine cu o lingură, astfel încât mirodeniile să intre cât mai bine în carne.

Lasă carnea de-o parte preț de câteva clipe, iar într-un bol separat bate cele trei ouă până se amestecă foarte bine albușul cu gălbenușul, la fel ca la omletă. Adaugă peste ouă smântâna, busuiocul și piperul și amestecă totul foarte bine. Este important să încorporezi foarte bine toate ingredientele și să obții textura unui sos.

Apoi, toarnă sosul obținut peste puiul pe care l-ai condimentat anterior. Peste întreg preparatul pune 150 de grame de cașcaval răzuit.

Pentru a pune la cuptor carnea vei avea nevoie de o tavă termo-rezistentă, de recomandat ar fi să fie 25x25 cm. Un detaliu important este ca tava să fie adâncă. Unge tava cu puțin ulei și apoi toarnă toată compoziția, uniform. Pe deasupra poți pune câteva feliuțe de roșii și încă 50 de grame de cașcaval ras.

Pune tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade și lasă preparatul să se coacă timp de 35 de minute. 

Poți servi acest preparat atât la prânz, cât și la cină. În funcție de preferințe poți alege o garnitură sau îl poți consuma ca atare, având în vedere că este sățios.

Citește și: Brioșe pufoase cu iaurt, rețeta perfectă pentru o gustare delicioasă sau un mic dejun consistent