Ingrediente
1 pui (aproximativ 1 kg)
4 cepe
2-3 catei de usturoi
100 g untura sau 100 ml ulei
1 lingurita boia ardei dulce
2 linguri bulion
50 ml vin
Sare
Piper
Verdeata tocata
Mod de preparare
Curatati puiul, spalati-l, taiati-l marunt si rumeniti-l in untura incinsa.
Curatati si tocati marunt ceapa, dupa care caliti-o in untura. Adaugati apoi bucatile de pui, presarati boiaua si sarea.
Turnati putina apa si lasati sa fiarba inabusit.
Din cand in cand agitati cratita ca sa nu se prinda; nu amestecati cu lingura.
Dupa 40-45 de minute puneti usturoiul tocat marunt si bulionul. Mai fierbeti putin, turnati vinul, potriviti de sare, presarati verdeara si mai dati intr-un clocot, dupa care trageti cratita de pe foc.
Serviti calda, cu mamaliguta. Cand serviti, puteti adauga si smantana.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta