Ingrediente
6 ciocanele pui
400 ml lapte batut
7-8 frunze de salvie
3 catei de usturoi
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/2 pahar vin (optional)
Mod de preparare
Ciocanelele se pun intr-o punga impreuna cu laptele batut, sarea, piperul si salvia taiata rupta in bucati sau taiata mai mare.
Se lasa la marinat minim 2 ore, de preferat peste noapte.
Laptele batut fragezeste extraordinar de mult puiul, facand ca aroma salviei sa patrunda foarte bine in carne.
Dupa ce puiul s-a marinat, il scoatem din punga si il asezam in tava. Nu este nevoie sa il spalam. Carnea de pui astfel preparata se poate face si pe gratar.
Dupa ce puiul a stat la cuptor aprox 30 minute si s-a rumenit pe ambele parti, turnam vinul in tava si mai lasam la cuptor inca 15 min.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii