Pui pe sticla

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:04

Cost estimativ: 25 lei pentru 4-6 persoane


Ingrediente

1 pui griller
100 ml ulei
Cate o lingurita de: sare, piper, boia dulce, boia iute, chimion, cimbru, coriandru
4-5 catei de usturoi

1 kg cartofi
o sticla goala de 0,5 l (de sticla)


Mod de preparare

Din condimente se face o pasta amestecand toate condimentele uscate cu usturoiul zdrobit si cu o lingura de ulei.
Se freaca puiul cu aceasta pasta bine si se asezoneaza si in interior.
Se incalzeste cuptorul la 180°C.
Se umple cam trei sferturi sticla cu apa fierbinte, iar restul se completeaza cu ulei.
Cartofii taiati felii se aseaza intr-o tava adanca, in centrul acesteia se pune sticla de ulei iar in aceasta se infige puiul avand grija ca gatul sticlei sa vina la nivelul gatului puiului.
Se da la cuptor pentru 1-2 ore, pana cand cartofii sunt aurii si patrunsi, iar puiul este fraged.

Pentru a vedea daca puiul este facut, il intepam cu un cutit si daca iese un lichid roz inseamna ca mai trebuie, iar daca iese un lichid incolor galbui, este gata.


 

Taguri: