Puiul de urs găsit lângă mama lui care agoniza într-un laț a primit un nume: Serafim! Micuțul a stat două zile lângă ursoaica prinsă într-o capcană de braconieri. Unde a fost dus acum

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 12 sep 2024, 12:02

Serafim a rămas orfan de mamă, din cauza braconierilor

Sursa: Facebook AMP Libearty – Bear Sanctuary

La începutul lunii septembrie, într-o poveste tragică și sfâșietoare, un pui de urs a fost găsit într-o pădure din Prahova, lângă mama sa moartă, după ce aceasta a fost prinsă într-o capcană pusă de braconieri.

Timp de două zile, puiul de urs a rămas lângă corpul neînsuflețit al mamei sale, în speranța că aceasta se va trezi. Micuțul găsit în Prahova a primit un nume cu rezonanță sfântă, Serafim, un simbol al speranței în mijlocul suferinței.

Care este povestea ursulețului Serafim

Serafim nu este singurul urs orfan salvat recent. Alături de el, alți pui au rămas fără mame în urma unor incidente tragice.

Majoritatea ursoaicelor au victime ale braconierilor sau ale relocărilor forțate. Tot într-o pădure din județul Prahova, un alt pui, Alexander, a ajuns într-o stare critică, plin de răni. Orfan și el, a fost găsit tot în aceeași zonă în care a fost descoperit Serafim. Acum, cei doi ursuleți își găsesc alinarea unul lângă celălalt, într-un sanctuar dedicat puilor de urs rămași fără părinți, sub atenta grijă a celor de la AMP Libearty – Bear Sanctuary.

AMP Libearty, un sanctuar de renume pentru urși, s-a dedicat întru totul îngrijirii acestor animale neajutorate. Cei doi pui, Serafim și Alexander, primesc acum îngrijiri speciale și sunt protejați într-un mediu sigur, departe de pericolele care i-au pândit în sălbăticie.

Citește și: Imaginile inconștienței pe Transfăgărășan! Oamenii ies din mașini și hrănesc urșii: „Crezi că o poză e mai importantă decât viața fiicei tale?”

„Puiul de urs găsit lângă mama moartă, după ce a agonizat ore în șir prinsă într-un laț, capcană pusă de braconieri, a primit un nume sfânt: Serafim! Micuțul a petrecut 2 zile lângă mama moartă, așteptând ca ea să se trezească. Extrem de traumatizat, Serafim își petrece acum timpul cu Alexander, un alt pui care a ajuns la sanctuar plin de răni și orfan, găsit în aceeași zonă din pădurile județului Prahova.

Cei doi sunt acum în siguranță, într-un țarc dedicat puilor orfani. Binele lor, este misiunea noastră. Donează pentru animalele aflate în grija AMP. https://millionsoffriends.org/doneaza/ ”, a scris AMP Libearty – Bear Sanctuary, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Puii de urs sunt în pericol, din cauza vânării ursoaicelor

Din păcate, astfel de tragedii nu sunt izolate. Spre finalul lunii august, cinci pui de urs, mai mici de opt luni, au ajuns la rezervația din Zărnești, după ce mamele lor au fost ucise de oameni. Patru proveneau din zona Slănic Moldova, unde ursoaica ce i-a adus pe lume a dispărut brusc. În cazul celuilalt ursuleț, mama lui a fost prinsă într-un laț, o capcană mortală pusă de braconieri, după ce fusese anterior relocată în Prahova, din zona Brașovului.

Din cauza vârstelor foarte fragede, cei cinci pui de urs ar fi fost condamnați la pieire, în mijlocul sălbăticiei.

România se confruntă cu o criză gravă în ceea ce privește protejarea ursului brun, o specie vulnerabilă în fața braconajului și a vânătorii necontrolate. Organizațiile de protecție a mediului, precum World Wide Fund (WWF), trag semnale de alarmă, din teama că aceste situații vor deveni tot mai frecvente pe măsură ce numărul partidelor de vânătoare de urși vor crește.

Citește și: Tragedie cumplită pentru o familie din județul Prahova. Un băiețel de 2 ani a murit după ce s-a înecat în pârâul din spatele casei

„Nu este voie să se împuște ursoaicele cu pui și nu este nici etic, însă trebuie cu siguranță găsite soluții pe viitor, pentru că astfel de cazuri au fost și se vor repeta în continuare", a transmis Cristian Remus Papp, manager departament Specii Sălbatice și Arii Protejate WWF România, citat de stirileprotv.ro.

Sursă foto:  AMP Libearty- Bear Sanctuary

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.