Ingrediente
4 piepti de pui intregi
2 linguri de ulei de masline
2 cepe medii
2 catei de usturoi
Dafin si cimbru
500 g rosii bine coapte
1 lingura pasta tomate sau piure de rosii
2-3 linguri smantana dulce
O mana de busuioc
Mod de preparare
Pieptul de curata si se imparte in cate doua bucati, apoi se prajeste in uleiul de masline cate 10 minute pe fiecare parte.
In aceeasi tigaie se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt pana se inmoaie, impreuna cu cimbrul si dafinul, asezonam bine cu sare si piper, apoi se adauga pasta de rosii si sucul din rosiile pe care in prealabil le-am dat la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 20 minute (rosiile de dau prin razatoare, eliminand cotorul si cojile).
Adaugam puiul (desi in acest stadiu sosul este foarte lichid) pentru a se gati impreuna cu sosul iar cand scade, adaugam smantana, lasam sa dea cateva clocote si servim cu busuioc proaspat tocat deasupra.