Pulpe de pui 2 kg
Ulei 100 ml
Ceapa 3 buc
Morcovi 500 g
Usturoi 15 g
Rosii decojite in bulion 300 g
Supa de legume 200 ml
Cimbru
Foi de dafin
Masline verzi 250 g
Vin alb sec 100 ml
Sare
Piper
Mod de preparare
Carnea se spala, se sterge cu un prosop de hartie si se condimenteaza.
Separat se pregateste sosul de masline cu morcovi. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Morcovii se curata, se spala, se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in ulei. Se adauga morcovii, se inabusa cu vin si supa de legume. Se parfumeaza cu cimbru, foi de dafin, se da gust cu sare si piper.
Dupa acest timp se adauga maslinele, rosiile si se continua fierberea inca 5 minute. Sosul obtinut se pune in tava de carne cu 10 minute inainte ca aceasta sa fie gata.