Ideea pentru crearea unei bauturi energizante si sanatoase i-a venit antreprenorului american Dave Aspery, in timp ce se afla intr-o calatorie in Tibet. Totul a inceput cand, simtindu-se slabit din cauza altitudinii si a efortului, si-a pus, mai intai, putin unt in ceai. Impresionat de efectele bauturii, a adaptat reteta la cafea ca sa ii sporeasca binecunoscutele calitati energizante pe care le are. Cafeaua, denumita „bulletproof coffee” (cafeaua anti-glont) are nenumarate efecte benefice asupra sanatatii, printre acestea numarandu-se cresterea energiei, stimularea activitatii creierului si senzatia de satietate pe care o da imediat dupa ce este consumata.
„O beti dimineata si nu veti mai avea chef sa mancati nimic. Creierul primeste energie care nu provine din zahar. In plus, slabiti, fiindca metabolismul functioneaza, insa nu veti fi tentati sa mai rontaiti nimic intre mese”, explica inventatorul acestei cafele, adaugand ca dupa ce a consumat aceasta bautura timp de cateva saptamani, a pierdut in jur de 6 kilograme.
Uleiul de cocos este un superaliment extreme de bogat in nutrienti, in acizi grasi benefice pentru organism, este un bun stimulent al imunitatii, contribuie al scaderea colesterolului si este usor asimilat de organism. Uleiul de cocos este numit de unii specialisti drept “grasimea care arde grasimile”. Cat despre cafea, se stie ca imbunatateste memoria, alunga oboseala, are efect diuretic si este bogata in antioxidanti.
Cum se prepara: Se mixeaza, pentru 20-30 de secunde, 200 ml cafea proaspat facuta, fara zahar, cu o lingura ulei de cocos si 20 g (un cub)
de unt bio, nesarat.