Calendar ortodox 20 decembrie 2023, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul, fiind numit purtătorul de Dumnezeu.
Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 20 decembrie!
Calendar ortodox 20 decembrie 2023
Sărbătoare 20 decembrie. Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul este sărbătorit în fiecare an pe data de 20 decembrie în calendarul ortodox .
Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul este cunoscut drept copilul pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a luat de mână, rostind cuvintele „De nu se va smeri cineva pe sine ca pruncul acesta, nu va intra în împărăția cerurilor. Și cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primește", fiind cunoscut după acest moment ca fiind purtător al Domnului.
Sfântul celebrat la data de 20 decembrie 2023 este urmaș al Apostolilor și al doilea patriarh al Bisericii Antiohiei după Evod, iar din scrierile sfinte reiese că acesta i-a încurajat pe credincioși în perioadele
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Rugăciunea de mulțumire pe care să o rostește înainte de Crăciun
Anul 107 a fost unul tumultuos, mai ales atunci când împăratul Traian a aflat că Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul este creștin, iar după numeroase moduri în care să îl convingă pe acesta să se închine zeităților, Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul a fost chinuit în moduri greu de imaginat.
Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul a arătat cât de puternic este și nu a cedat în fața chinurilor aduse de împăratul Traian, iar acesta a fost legat și trimis la Roma, pentru a fi dat la fiare în circ. Ajuns în Roma, Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul nu îi era frică de moarte, ci îi era frică ca ceilalți credincioși să nu îl salveze pentru a nu suferi, potrivit pravila.ro.
Sărbătoare 20 decembrie
Canon de rugăciune către Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul, sărbătorit pe 20 decembrie în calendarul creștin
Cântare de biruință să cântăm toți lui Dumnezeu, Celui Ce a făcut minunate semne cu braț înalt și a mântuit pe Israel; că S-a preaslăvit.
Luminat prăznuind să ne ospătăm, că Mucenicul Ignatie cu sfințenie cheamă Biserica lui Hristos la pătimirea lui, cea mult lăudată.
Pomenirea ta cea mărită toți o cinstim, Preafericite Ignatie și cu psalmi slăvim pe Cel Ce a încununat preacinstitul tău creștet, binecuvântatule de Dumnezeu.
Luminător preastrălucitor al Bisericii fiind, Sfinte Ignatie, luminezi toate marginile pământului și Apusul îl luminezi, venind de la Răsărit.
Primejdiilor, pe care Apostolul Pavel le-a îndurat în tot locul, urmând, Sfinte Ignaie, chiar legat fiind, nu ai căzut în amorțeală, ci ai întărit cu multe epistole Biserica lui Hristos.
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Treime mai presus de ființă, Unime în Trei Ipostasuri, mântuiește și miluiește pe cei ce strigă Ție cu credință: Sfânt, Sfânt, Sfânt ești, Făcătorule!
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Edenule, împodobește-te, că Efrata s-a gătit pentru Ziditorul, Cel Ce vine să Se nască din Fecioara Maică, în peștera Betleemului, din milostivirea Lui cea multă.