Puştiul, filmul de suflet al regizorului Jon Turteltaub

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 18:55

Despre Puştiul (Disney’s The Kid), însuşi creatorul lui, Jon Turteltaub, afirma: ‘Ca regizor aveam nevoie să lucrez la un film plin de candoare, care să dezvaluie cine sunt eu cu adevărat’.

Puştiul a adus încasări de peste 69 milioane de dolari.

Puştiul, filmul de suflet al regizorului Jon Turteltaub

Despre Puştiul (Disney’s The Kid), însuşi creatorul lui, Jon Turteltaub, afirma: ‘Ca regizor aveam nevoie să lucrez la un film plin de candoare, care să dezvaluie cine sunt eu cu adevărat’.

Comedia care a adus la acea vreme producătorilor încasări de peste 69 de milioane de dolari şi premiul Young Artist Award lui Spencer Breslin (Rusty Duritz) îşi are geneza în dorinţa regizorului de a-şi exprima latura sensibilă, prin intermediul lui Russ, personajul

principal. De aceea Audrey Wells, scenaristul filmului, s-a pliat exact pe personalitatea regizorului şi i-a dat fiinţă lui Russ: ‘Scenariul este perfect pentru Jon. Se aseamănă cu Russ până la un anumit nivel, pentru că este atât de legat de copilul din el, încât pare a fi combinaţia perfectă”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Russ

întruchipează provocările şi temerile unui adult, pe care Jon Turteltaub le poate exploata şi le poate da un sens magic, asemenea tuturor filmelor regizate de el- ca de exemplu ‘While You Were Sleeping’ unde credinţa, căldura sufletească şi impactul emoţional se armonizează atât de bine.

Bruce Willis a fost alegerea perfectă pentru rolul din Puştiul

Un singur actor era potrivit pentru a da viaţă personalităţii complexe a lui Russ: Bruce Willis.

‘Audrey şi cu mine luam cina cu o seară înainte ca ea să scrie versiunea finală a scenariului şi ne întrebam cine ar putea juca rolul lui Russ. Ne-am privit şi am rostit amândoi deodată: Bruce Willis”. De fapt, se ştia că filmele în care a jucat el- "Nobody"s Fool," "In Country" sau "Pulp Fiction’- dezvăluie multe laturi ale personalităţii lui, aşa că producătorii l-au considerat perfect pentru acest rol.

Willis a fost mai mult decât încântat de colaborarea cu Turteltaub şi totodată de scenariu. ‘Este genul de film la care copii mei s-ar uita cu plăcere şi am acceptat rolul pentru că scenariul este deosebit- un bărbat de 40 de ani care se întâlneşte cu el însuşi la vârsta de 8 ani şi ceea ce i se întâmplă după această regăsire magică, este o poveste fantastică.

Toate acestea au facut un proiect perfect pentru mine’, a spus actorul.
 

 

Taguri: