Putin face prima vizită în afara Rusiei, de când a invadat Ucraina în luna februarie

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 mar 2023, 02:30

Putin face prima vizită în afara Rusiei de când a invadat Ucraina în luna februarie

Vladimir Putin, președintele Rusiei, va efectua, în această săptămână, prima vizită în afara țării, de când a invatat Ucraina pe data de 24 februarie. După vizita sa în străinătate, un alt președinte va veni în Rusia, unde va fi întâmpinat de liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin face prima vizită în străinătate, de când a invadat Ucraina pe data de 24 februarie. Acesta se va deplasa, în decursul săptămânii în curs, în două foste republici sovietice din Asia Centrală: Tadjikistan și Turkmenistan.

Anunțul a fost făcut de către televiziunea de stat din Rusia, relatează financialintelligence.ro. Pavel Zarubin, corespondent acreditat al televiziunii publice Rossia -1, acrediat la Kremlin, a informat despre vizita lui Vladimir Putin.

După aceasta, Putin îl va primi pe Joko Widodo, președintele Indoneziei, la Moscova. În cadrul întâlnirii de la Dușanbe, capitala Tadjikistanului, Putin se va întâlni cu Imomali Rahmon, omologul său din țara în care Rusia are cea mai mare bază militară din străinătate.

Citeste si: Crimeea susține că platformele petroliere ale Rusiei au fost atacate de către Ucraina

Joi, 30 iunie, Vladimir Putin va merge la Așhabad, unde va participa la summit-ul națiunilor riverane Mării Caspice. La acest summit vor mai lua parte și lierii: Iranului, Azerbaidjanului, Turkmenistanului și Kazahstanului.

Când a avut loc ultima vizită efectuat de Vladimir Putin în străinătate?

Vladimir Putin a făcut ultima sa vizită în străinătate în luna februarie, cu doar câteva zile înainte să atace Ucraina.

Vizita a avut loc la Beijing, acolo unde, alături de Xi Jinping, președintele Chinei, a încheiat un tratat „fără limite”, bazat pe prietenie.

Sâmbătă, la Sankt- Petersburg, Vladimir Putin s-a întâlnit cu Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului. Cei doi au vorbit despre mărfurile blocate către Kaliningrad, decizie văzută ca pe o „declarație de război”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit Ukrainska Pravda, Lukașenko a mai afirmat că se așteaptă ca Rusia să răspundă „în oglindă” acestor „acțiuni ostile” venite din partea Lituaniei.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin l-a asigurat pe Lukașenko de faptul că îi va oferi armele necesare pentru a se apăra împotriva Occidentului, conform stirilekanald.ro.

Belarus ar fi primit ordin să atace Ucraina

Svetlana Tihanovskaia, opozanta liderului de la Minsk, a declarat că armata din Belarus ar fi primit ordin chiar de la Lukașenko să atace Ucraina, trecând, astfel, de partea Rusiei.

Mai mult decât atât, se pare că președintele Belarusului este cel care i-a dat voie lui Putin să atace Kievul de pe teritoriul țării sale.

Citeste si: Putin a dat ordinul! Au fost retrași imediat. Anunțul venit chiar acum

„Regimul lui Lukașenko a dat un astfel de ordin. Generalii s-au opus deciziei respective, pentru că au înțeles că soldații belaruși sunt demoralizați și nu au nicio dorință să atace și să se alăture trupelor ruse”, a spus Svetlana, conform stirilekanald.ro.

În continuare, conform B1TV, Belarus a anunțat că, în perioada 22 iunie-1 iulie, urmează să defășoare „exerciții de mobilizare” la doar 100 de km de Ucraina.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.