Putin și-ar fi schimbat planurile în Ucraina. Dezvăluirea, făcută de președintele Finlandei

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 15 dec 2022, 02:30

Putin și-ar fi schimbat planurile în Ucraina

Sursa: Facebook

Vladimir Putin pare să fi renunțat la o schimbare de regim la Kiev. Iată ce a declarat președintele Finlandei.

Într-un interviu pentru CNN, președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a declarat că a discutat recent cu Vladimir Putin. Liderul Kremlin-ului i-ar fi spus că a renunțat la schimbarea unui regim la Kiev, lucru ce se afla printre obiectivele inițiale ale intervenției militare în Ucraina.

Citeste si: Spațiul NATO a fost invadat de o dronă rusească! A fost la un pas să ajungă în spațiul aerian al Ucrainei

Putin și-ar fi schimbat planurile în Ucraina

În cadrul ultimului dialog purtat între cei doi lideri vineri, Putin ar fi precizat că nu vrea să schimbe guvernul din Ucraina.

Sauli Niinisto susține că Vladimir Putin nu ar fi avut niciodată pe lista sa, cerința conform căreia ar fi vrut să instaleze la Kiev un regim supus față de Moscova.

Putin are lista sa, o știe toată lumea.

Se pare însă că schimbarea guvernului din Ucraina nu mai este pe listă.

El a fost foarte clar când l-am întrebat dacă a renunțat la această cerință și a spus: ‘Nu am cerut niciodată asta' ”, a spus președintele Finlandei, în emisiunea realizată de Christiane Amanpour.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alături de președintele francez Emmanuel Macron şi de cancelarul german Olaf Scholz, președintele finlandez a fost unul dintre puținii interlocutori internaționali ai lui Putin în ultimele zile.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 20 de război. S-au reluat negocierile de pace. Morți în Kiev și Harkov după bombardamente intense!

Vineri, președintele finlandez a discutat, de asemenea, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Finlanda, care se învecinează cu Rusia, are în mod tradițional un rol de intermediar între Occident şi Moscova.

Care ar fi planurile pe termen lung ale lui Vladimir Putin

Directorul de Informații Naționale al SUA, Avril Haines, a declarat că planurile pe termen lung ale lui Putin pentru Ucraina sunt încă incerte, potrivit CNN.

„Ceea ce nu este clar în această etapă este dacă Rusia va continua să urmărească un plan maximalist de a captura toată Ucraina sau cea mai mare parte a Ucrainei, fapt care ar necesita

mai multe resurse.

Dacă vor urma planul maximalist, considerăm că va fi deosebit de dificil pentru ruși să dețină și să controleze teritoriul ucrainean și să instaleze un regim durabil pro-rus la Kiev” , a spus Haines.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.