Putin va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 08 dec 2023, 19:33

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a anunțat reînnoirea candidaturii la președinție. În vârstă de 71 de ani, acesta a obținut modificarea Constituției

Sursa: PixaBay

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a anunțat reînnoirea candidaturii la președinție. În vârstă de 71 de ani, acesta a obținut modificarea Constituției

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a anunțat reînnoirea candidaturii la președinție. În vârstă de 71 de ani, acesta a obținut modificarea Constituției pentru a putea candida din nou. Criticii de la Kremlin au catalogat alegerile drept o "parodie". Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dorește să rămână în funcție încă șase ani și candidează pentru realegere la alegerile prezidențiale ruse de anul viitor. În cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin pentru a onora soldații, la cererea ofițerilor militari, Putin și-a anunțat intenția de a candida pentru a cincea oară la alegeri, au relatat la unison trei dintre cele mai mari agenții de

presă de stat din Rusia. potrivit comisiei electorale, alegerile vor avea loc între 15 și 17 martie. Este pentru prima dată când președintele celei mai mari țări din lume va fi ales pe parcursul a trei zile.

Amendament constituțional în favoarea unei candidaturi suplimentare

Putin a obținut modificarea constituției rusești special pentru a putea candida din nou. El a fost desemnat ca succesor de către președintele de atunci, Boris Elțîn, în ajunul Anului Nou 1999.

De atunci, el a determinat destinul Rusiei în calitate de președinte sau- în urma unei mutări strategice cu Dmitri Medvedev- uneori în calitate de prim-ministru.Dacă Putin va încheia un nou mandat de șase ani la Kremlin, îl va depăși pe Iosif Stalin, care a condus Uniunea Sovietică din 1924 până în 1953. Putin ar fi atunci cel mai longeviv șef de stat al Rusiei de la țarina Ecaterina cea Mare, în secolul al XVIII-lea.
Putin se bucură încă de un sprijin larg după aproape un sfert de secol la putere. O rebeliune de scurtă durată a liderului mercenar Evgheni Prigojin, în iunie, a dat naștere la speculații pe scară largă că Putin ar putea pierde puterea, dar a supraviețuit fără consecințe de durată. 71 de ani nu are niciun rival serios. Cel mai cunoscut politician de opoziție din Rusia, Alexei Navalny, ispășește în total peste 30 de ani într-o colonie penală.
Cu toate acestea, opozanții Kremlinului centrați în jurul lui Navalny au lansat o campanie împotriva lui Putin înainte de alegeri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Opoziția califică alegerile drept o "parodie"

"Rusia fără Putin" este numele campaniei, în cadrul căreia cetățenii sunt rugați să voteze pentru orice candidat- doar că nu pentru președintele în exercițiu.

Potrivit susținătorilor lui Navalny, toți cetățenii sunt chemați să-i convingă pe ceilalți opozanți ai lui Putin să voteze în următoarele 100 de zile, iar alegerile sunt o parodie. "Dar orice alegeri, chiar și cele mai măsluite, sunt un moment de îndoială. Oamenii se gândesc la cine este la putere și de ce", a continuat echipa lui Navalny. Principala sarcină a opoziției și a cetățenilor cinstiți este de a aborda aceste îndoieli, de a-i face pe oameni să realizeze că Putin face rău țării.
"Pentru Putin, alegerile din 2024 sunt un referendum asupra acțiunilor sale, asupra războiului", se arată în apel. "Rezultatele votului vor fi falsificate, dar sarcina noastră este de a face să fie clar pentru toată lumea că Rusia nu mai are nevoie de Putin", a continuat acesta.

Citește și: De la punct fierbinte la tărâmul viselor- în trei zile!

Citește și: Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Care sunt cele mai căutate gustări la târgurile de Crăciun din Capitală

Citește și: SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT