Războiul sângeros pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei se poate termina fie prin distrugerea Planetei de către Vladimir Putin, pentru care opțiunea înfrângerii în acest război nu există, fie prin moartea președintelui rus, consideră mai mulți experți și analiști din domeniul militar.
Chiar și șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, generalul Kirilo Budanov, consideră că doar prin moartea lui Vladimir Putin războiul din Ucraina poate înceta.
Distrugerea Planetei sau moartea lui Vladimir Putin
Deznodământul în cazul războiului sângeros pornit de Rusia în Ucraina la data de 24 februarie 2022 are strânsă legătură cu o posibilă moarte a președintelui rus Vladimir Putin.
De această părere este și șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, generalul Kirilo Budanov, care a declarat că războiul din Ucraina se va încheia doar cu moartea lui Vladimir Putin.
Această ipoteză este susținută și de către numeroși analiști și experți din domeniul militar care consideră că varianta unei posibile înfrângeri nu este și nu a fost luată niciodată în calcul de către Vladimir Putin care este dispus să meargă până la capăt pentru a ieși învingător din acest război, chiar dacă asta va implica distrugerea Planetei.
Grigori Iudin, directorul Şcolii de Studii Superioare în Ştiinţe Sociale din Moscova este convins de faptul că liderul de la Kremlin este dispus să meargă până la capăt în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei și că nimeni nu este în siguranță atâta vreme cât Vladimir Putin este în viață.
Într-un interviu acordat pentru „Le Journal du dimanche„ , citat de adevărul.ro, Grigori Iudin a declarat:
„Scenariul cel mai optimist, şi anume cucerirea rapidă a Kievului, nu a funcţionat. Dar, din punctul meu de vedere, acesta nu este un semn că lucrurile nu s-au desfăşurat aşa cum au fost prevăzute. Putin nu este atât de stupid încât să plece la război doar cu un plan militar. Are şi altele.
Se pregăteşte de ani de zile, va merge până la capăt. Chiar dacă trebuie să distrugă planeta pentru ca să câştige. Aceasta înseamnă că suntem cu toţii într-un pericol foarte mare, Europa trebuie să înţeleagă gravitatea ameninţării”, a spus sociologul rus.
Propaganda de la Kremlin întărește spusele sociologului rus, Grigori Iudin, și chiar încearcă să îi convingă pe ruși că trebuie să accepte orice decizie pe care o va lua „liderul suprem„ în războiul din Ucraina, inclusiv folosirea armelor nucleare, dacă va fi cazul.
„Personal, cred că cea mai realistă cale este cea a unui Al Treilea Război Mondial, având în vedere cum suntem noi și liderul nostru, Vladimir Vladimirovici Putin, știind cum funcționează totul pe-aici, este imposibil, nu este nicio șansă să renunțăm”(...)
Ideea că totul se va termina cu o lovitură nucleară este cea mai probabilă. Mi-e groază, dar înțeleg ce ar însemna lucrul ăsta – noi vom merge în Rai, iar ei doar vor muri ca niște gândaci” , a declarat Margarita Simonian, redactorul șef al Russia Today într-o emisiune TV.
Există însă și voci care susțin că de fapt în spatele deciziei de a porni un război sângeros în Ucraina s-ar afla altcineva și nu Vladimir Putin. Acesta ar fi adevăratul „arhitect„ care a comandat războiul din Ucraina și care ar urma să îi ia locul liderului de la Kremlin.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Cine îi va lua locul lui Vladimir Putin
Nikolai Patrushev se pare că este omul care l-a convins pe Putin că orașul Kiev este plin de neo-naziști. El este, de asemenea, considerat un „arhitect-cheie„ al strategiei de invazie a Rusiei în Ucraina.
Patrushev, cel despre care se spune că îi va lua locul lui Vladimir Putin, provine dintr-un mediu militar și s-a născut în iunie 1951, cu doar câteva luni înainte de Putin.
A absolvit Institutul de Construcții Navale din Leningrad în 1974 și inițial a lucrat ca inginer în biroul de proiectare a construcțiilor navale al Institutului, dar foarte curând după aceea, în 1975, a fost recrutat de KGB.
A urmat cursuri de informații și securitate la Școala KGB din Minsk, iar mai târziu la Școala Superioară a KGB din Moscova (actuala Academie FSB).
Ulterior, el a fost ofițer de securitate KGB în orașul Leningrad și, în cele din urmă, a ajuns să devină șef al unității de combatere a contrabandei și anticorupție a KGB-ului local.
După prăbușirea Uniunii Sovietice, Patrushev a continuat să lucreze în serviciile de securitate și din 1992 până în 1994 a fost ministru al Securității Republicii Karelia, în timp ce în 1994 a fost adus la Moscova ca șef al Direcției Securității Interne a FSK.
În iunie 1995, Patrushev a devenit șef adjunct al Departamentului de Organizare și Inspecție al FSB. Din mai până în august 1998, a fost șef al Direcției de control a Statului Major Prezidențial; din august până în octombrie, a fost adjunct al șefului Statului Major Prezidențial; în octombrie 1998 a fost numit director adjunct al FSB și șef al Direcției pentru Securitate Economică.
În aprilie 1999, a devenit prim-director adjunct al FSB. La 9 august același an, un decret al președintelui Boris Elțin l-a promovat în funcția de director, înlocuindu-l pe prietenul său apropiat lui Vladimir Putin.
Ancheta publică din Regatul Unit cu privire la otrăvirea din 2006 a denunțătorului FSB Alexander Litvinenko a constatat că „ operațiunea FSB de a-l ucide pe domnul Litvinenko a fost probabil aprobată de domnul Patrushev și, de asemenea, de președintele Putin.” , scrie theworlnews.net.
Cel care îi va lua locul lui Vladimir Putin este cunoscut pentru "naționalismul său înflăcărat, viziunea conspirativă asupra lumii și vasta experiență de spionaj", a relatat Politico . El este, de asemenea, un susținător aprig al ideei că ucrainenii și rușii sunt un singur popor, împărțit la porunca puterilor occidentale.