Quesadilla - reteta mexicana

Autor: L.S.
Actualizat: 25 ian 2021, 15:00

Quesadilla este un preparat mexican celebru, usor de preparat si delicios. Se potriveste la oricare dintre mesele zilei.

Quesadilla Ingrediente (4-6 quesadilla mari):

* lipii de tipul celor pentru shaorma sau tortillas

* 1 conserva ciuperci taiate

* 4 rosii mari si coapte

* 1 ceapa taiata marunt

* 3 catei de usturoi

* masline fara samburi, feliate

* cascaval ras in prealabil

* coriandru boabe

* piper si sare dupa gust

* sunca de pui taiata cubulete sau fasii

* salata verde taiata fasii

* o rosie taiata cubulete

Citeste si: Fasole batuta: cum faci fasole batuta care sa nu te baloneze

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Reteta de post. Chiftele cu cartofi si orez, la cuptor

Citeste si: Pancakes de post. Rețetă cu mere și banane

Preparare sos de salsa:

1. Se toaca de mana sau se pun in robot urmatoarele: ceapa, rosiile, usturoiul, coriandrul, sarea si piperul dupa gust. Se obtine un amestec consistent.

2. Se lasa la frigider macar 2 ore (are un gust mai bun daca se asteapta ca aromele sa se „amestece” la rece).

Preparare Quesadilla:

1. Se iau lipiile una cate una si se aseaza direct in tigaie, pe foc mic.

2. Se pune o cantitate generoasa de cascaval si se asteapta sa se topeasca (inteligent ar fi sa se agite tava intre timp pentru ca lipia sa nu se arda).

Cascavalul poate fi pus pe intreaga suprafata, dar la urmatorul pas umplutura trebuie pusa doar pe jumatate de lipie.

3. Se pun dupa gust oricare sau combinatii de: ciuperci, masline, rosiile cubulete, salata verde, sunca de pui, etc. Se pune sos de salsa dupa gust. Atentie, doar pe jumatate de lipie.

4. Se pliaza o data sau de doua ori, cum va convine si cum va permite cantitatea de umplutura.

Se taie in 2 sau in 3, ca in poza.

Preparatul este delicios rece!

Citeste si: Reteta Ratatouille- cea mai cunoscuta tocanita de legume din lume

Citeste si: Reteta Briam- Ghiveci grecesc de legume

Citeste si: Reteta de post- Paste cu legume la cuptor

 

Taguri: