Quesadilla Ingrediente (4-6 quesadilla mari):
* lipii de tipul celor pentru shaorma sau tortillas
* 1 conserva ciuperci taiate
* 4 rosii mari si coapte
* 1 ceapa taiata marunt
* 3 catei de usturoi
* masline fara samburi, feliate
* cascaval ras in prealabil
* coriandru boabe
* piper si sare dupa gust
* sunca de pui taiata cubulete sau fasii
* salata verde taiata fasii
* o rosie taiata cubulete
Citeste si: Fasole batuta: cum faci fasole batuta care sa nu te baloneze
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citeste si: Reteta de post. Chiftele cu cartofi si orez, la cuptor
Citeste si: Pancakes de post. Rețetă cu mere și banane
Preparare sos de salsa:
1. Se toaca de mana sau se pun in robot urmatoarele: ceapa, rosiile, usturoiul, coriandrul, sarea si piperul dupa gust. Se obtine un amestec consistent.
2. Se lasa la frigider macar 2 ore (are un gust mai bun daca se asteapta ca aromele sa se „amestece” la rece).
Preparare Quesadilla:
1. Se iau lipiile una cate una si se aseaza direct in tigaie, pe foc mic.
2. Se pune o cantitate generoasa de cascaval si se asteapta sa se topeasca (inteligent ar fi sa se agite tava intre timp pentru ca lipia sa nu se arda).
Cascavalul poate fi pus pe intreaga suprafata, dar la urmatorul pas umplutura trebuie pusa doar pe jumatate de lipie.3. Se pun dupa gust oricare sau combinatii de: ciuperci, masline, rosiile cubulete, salata verde, sunca de pui, etc. Se pune sos de salsa dupa gust. Atentie, doar pe jumatate de lipie.
4. Se pliaza o data sau de doua ori, cum va convine si cum va permite cantitatea de umplutura.
Preparatul este delicios rece!
Citeste si: Reteta Ratatouille- cea mai cunoscuta tocanita de legume din lume
Citeste si: Reteta Briam- Ghiveci grecesc de legume
Citeste si: Reteta de post- Paste cu legume la cuptor