Ingrediente
Aluat sfaramicios indeajuns pentru o tava de tarta cu diametrul de 22 cm (vezi reteta)
3-4 fire de praz
150 ml lapte
200 g bacon taiat cubulete
150 g cascaval ras
150 ml frisca lichida
1 lingurita unt
4 oua
Putin piper
Putina sare
Mod de preparare
Intindeti aluatul intr-o foaie mai groasa (4-5 mm) si asezati-l in tava.
Daca folositi o tava din sticla sau ceramica, nu este nevoie sa o ungeti. Intepati aluatul cu o furculita, ca sa nu se umfle in cuptor. Taiati o hartie de pergament care sa se potriveasca in tava si asezati-o pe fundul tavii, deasupra aluatului intepat. Turnati fasole uscata pana la buza tavii si puneti in cuptorul preincalzit la 180C. Tineti la cuptor aprox 20 min, pana ce aluatul se intareste.
Intre timp, intr-o cratita incapatoare, incingeti lingurita de unt. Adaugati prazul taiat rondele subtiri si putina sare. Lasati 2-3 min, dupa care adaugati laptele si puneti un capac.
Amestecati din cand in cand si gatiti-l timp de 10 min.
Dupa ce este gata, scurgeti-l intr-o sita.Puneti baconul intr-o tigaie si prajiti-l. Dupa ce este gata, scurgeti toata grasimea. Puteti sa il scoateti pe un servet de hartie.
Intr-un castron, puneti ouale, smantana, cascavalul,piperul, baconul si prazul (care s-au racit intre timp) si amestecati bine. Nu este nevoie sa puneti sare, baconul si cascavalul sunt destul de sarate.
Scoateti din tava din cuptor si goliti-o.Umpleti-o cu amestecul de praz si bagati din nou la cuptor, aprox 30 min, pana umplutura s-a rumenit frumos si s-a intarit.
Daca observati ca marginile quiche-ului se rumenesc prea mult, cat sunt in cuptor, puteti sa le acoperiti cu folie de aluminiu.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii