R0-ALERT se schimbă! Ciolacu vrea un sistem de alertă mult mai pregătit pentru urgențe

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 31 iul 2023, 13:25

Marcel Ciolacu vrea un sistem de alertă mult mai pregătit pentru urgențe

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut un anunț important pentru români! Oficialul vrea să schimbe sistemul de alertă.

Premierul României, Marcel Ciolacu, susține că sistemul de urgență RO-Alert nu este destul de rapid. Astfel, oficialul își dorește un sistem de alertă mult mai pregătit pentru urgențe.

Citește și: Incendiu violent într-o hală din Cluj-Napoca! S-au solicitat toate detașamentele ISU Cluj

R0-ALERT se schimbă! Ciolacu vrea un sistem de alertă mult mai pregătit pentru urgențe 

Marcel Ciolacu a declarat că românii au nevoie de un sistem de alertă mai bun, în condițiile în care Executivul are fondurile europene necesare pentru așa ceva. 

Premierul României susține că sistemul de urgență RO-Alert trebuie regândit, astfel încât să fie mult mai rapid, având în vedere modificările climatice de fond care se petrec în întreaga lume.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Momentul în care un avion pentru stingerea incendiilor se prăbușește în Grecia. La bord se aflau doi pompieri

„Am avut o întâlnire cu tot grupul care constituie situaţiile de urgenţă, împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean. La Tulcea, ştim foarte bine, e un caz fericit. Chiar i-am felicitat pentru rapiditatea intervenţiei. E un lucru evident. Există modificări climatice de fond, nu de formă, nu numai în România, în întreaga lume.

Avem un sistem RO-Alert, un lucru foarte lăudabil, dar viaţa şi evenimentele ne demonstrează că este insuficient. De aceea, avem şi fonduri europene la dispoziţie să regândim la nivel naţional un sistem de alertă mult mai rapid fiindcă aici este marea problemă. Se întâmplă aceste evenimente într-un timp mult mai scurt decât se întâmplau şi cu o frecvenţă mult mai mare, categoric, decât se întâmplau până acum.

A trebuit ca statul să găsească resursele şi sistemul cel mai adaptat. Categoric, aici, vorbim de ceva mult mai amplu prin satelit, ş.a.m.d., dar nu sunt lucruri imposibile, pentru că, repet, este un fenomen care se regăseşte în întreaga lume şi mai ales în Europa”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu în timpul unei vizite de lucru la municipiul Tulcea, județul Tulcea.