Printre modificările Programului Rabla 2022 se numără și faptul că, de anul acesta, veți putea duce la casat chiar și două mașini vechi în cazul în care vă achiziționați una nouă cu ajutorul Rabla.
Peste câteva zile va începe oficial programul Rabla 2022, destinat înnoirii parcului auto.
Rabla 2022: Care sunt schimbările pentru Rabla Clasic și Rabla Plus!
Românii vor putea duce la casare, din acest an, prin programul Rabla 2022, două mașini vechi pentru a-și achiziționa una nouă.
Dacă ambele mașini vechi au mai mult de 15 ani, cetățeanul care le casează prin programul Rabla va beneficia de un ajutor de stat ce va ajunge la 12.000 de lei, în care vor fi incluse primele de casare și ecobonusurile de vechime.
Pentru cei care vor să își achiziționeze o mașină electrică prin programul Rabla 2022, ajutorul din partea statului crește.
Pentru un autoturism hibrid, prin programul Rabla 2022, statul va acorda un ecotichet și un eco-bonus în valoare de 21.500 de lei. Subvenția pentru mașinile verzi poate ajunge până la 51.000 de lei dacă se dau la casat două mașini vechi, potrivit digi24.ro.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
O altă modificare a programului Rabla 2022 este că vârsta care o poate avea mașina care se dă la casat poate fi mai mică. Noile condiții pentru ca mașina casată să fie acceptată în programul Rabla 2022 este ca aceasta să aibă o vechime de minim 6 ani și să fie înmatriculată tot de atât timp în România.
În viitor ați putea primi bani de la stat și pentru mașini casate fără să cumpărați una la schimb
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dezvăluit că are în vedere o inițiativă pentru a reduce și mai mult vârsta parcului auto din România. Tanczos Barna lucrează la un proiect de lege prin care românilor care casează rable să le fie oferită o sumă de bani de la stat fără să fie necesar să își achiziționeze o mașină nou în schimb.
”Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3000 de lei. (…) Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale”, a declarat Tanczos Barna, citat de G4Media.ro.
Citeste si: Buget record pentru programul Rabla 2022. Când începe și ce modificări suferă programul anul acesta