Rabla pentru electrocasnice 2023: Când va fi lansat programul guvernamental

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 16 oct 2023, 02:50

Rabla pentru Electrocasnice 2023

Sursa: freepik.com

Rabla electrocasnice 2023. Când va fi lansat și ce modificări vor fi luate în calcul la viitoare sesiunea a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2023.

Rabla pentru Electrocasnice 2023, programul prin care poți obține vouchere pentru înlocuitoarea electrocasnicelor vechi cu altele noi, ar putea suferi unele modificări începând de anul acesta. Limitarea suplimentară a celor care nu utilizează voucherele generate, actualizarea listei de echipamente eligible în program, precum și creșterea valorilor voucherelor rabla electrocasnice 2023 ar putea fi implementate începând cu noua sesiune Rabla Electrocasnice 2023

Rabla pentru electrocasnice 2023. Când încep înscrierile în program 

Rabla pentru Electrocasnice 2023, programul prin care poți obține vouchere pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi, ar putea fi lansat undeva pe la jumătatea anului 2023, potrivit unor informații. 

Administrația Fondului pentru Mediu nu a publicat încă un calendar oficial Rabla Electrocasnice 2023. 

Limitare pentru cei care nu utilizează voucherele rabla electrocasnice, măsură care a fost introdusă încă de anul trecut, ar putea fi extinsă și la sesiunea Rabla Electrocasnice 2023.

Despre asta a vorbit ministrul Mediului, Tánczos Barna, într-un interviu acordat TVR Info. 

„Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicție de a mai participa pentru același tip de aparatura electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv. (…) Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul (…) să nu mai aibă dreptul să participe”,  a

declarat Ministrul Mediului. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Valoare vouchere Rabla Electrocasnice 2023 

Voucherele rabla pentru electrocasnice 2023 ar putea avea o valoare mai mare, cel puțin asta a sugerat ministrul Mediului. 

„Anul viitor cu siguranță va trebui să reanalizăm și condițiile de piață, pentru că într-un an de zile se schimbă foarte multe lucruri.

Există posibilitatea creșterii valorii”, a declarat Tánczos Barna. 

Ultima modificare a valorii voucherelor oferite prin Programul Rabla pentru Electrocasnice a fost introdusă în anul 2021, atunci când s-a ținut cont de noile clase energetice ale unor echipamente eligibile în program. Acele niveluri ale valorii voucherelor au fost păstrate și pe parcursul anului 2022.

Astfel, pentru majoritatea echipamentelor din program (aparate frigorifice, mașini de spălat rufe și de spălat vase, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat) voucherele sunt de 400 de lei.

Excepție fac laptopurile – voucher de 500 de lei, tabletele – vouchere de 300 de lei, respectiv aspiratoarele – voucher de 200 de lei. 

Rabla Electrocasnice 2023. Condiții de înscriere în program 

Toți cei care vor să obțină vouchere prin programul Rabla Electrocasnice 2023 trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative: 

 

  • este persoană fizică cu domiciliul în România;
  • nu are obligații restante la bugetul de stat sau la bugetul local;
  • are vârsta de minimum 18 ani împliniți în momentul înscrierii în aplicația informatică;
  • este posesor al unui/ unei buletin/ cărți de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;
  • se obligă să predea, în momentul achiziționării unui electrocasnic nou, unul uzat echivalent;
  • își dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor și informațiilor furnizate. 

 

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.