Racii, o DELICATESA. Invata cum sa-i gatesti si cum sa-i mananci corect!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:16

Carnea de raci este dulce, bogata in proteine si saraca in grasimi. Este ideala pentru slabit, dar si in alegerea unui stil de viata sanatos.

Daca mergeti la un restaurant si doriti sa consumati raci fierti sau prajiti este bine sa stiti ca acestia trebuie sa fie vii in momentul in care sunt gatiti. Motivul este unul cat se poate de simplu, dar esential pentru sanatate, dar si gustul mancarii de rac: daca acesta este gatit mort, elimina o toxina periculoasa.

Racii vii se fierb cateva minute in apa clocotita in care se adauga arome dupa gust, pana cand devin rosii.

Dupa cum v-ati dat seama, de aici vine si expresia "rosu ca racul". Dupa ce au fiert, racii se pun pe un platou, iar mai apoi se mananca. Aici e aici! Cum se manaca racii? E simplu: intindeti racul, iar mai apoi prin smulgere si rotire in acelasi timp, ii rupeti coada, decorticati si asta e tot. Pofta buna!

##VIDEO114309##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”