"Radacini tinere pentru padurile de maine" - Campanie de impadurire sustinuta de „Scoala de Flori”, in parteneriat cu  Ploiesti Shopping City

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 17 sep 2020, 00:10

In cadrul proiectelor sale de educatie pentru mediu destinate copiilor si tinerilor si de dezvoltare a abilitatilor practice ale acestora, „Scoala de Flori” continua, si in aceasta toamna, campaniile de impaduriri in care s-a implicat constant in ultimii ani in diverse zone ale judetului: Ploiesti, Alunis etc.

Astfel, in colaborare cu Ploiesti Shopping City- partener si in alte actiuni similare- va fi realizata sambata, 22 octombrie a.c., o ampla campanie de plantare a circa 10.000 de puieti, din diverse specii.

Sub genericul „Radacini tinere pentru padurile de maine”, sute de  elevi din scoli  ploiestene vor participa la  crearea unei liziere in zona cunoscutului hipermarket ploiestean, care sa constituie nu numai o „perdea” verde intr-o zona comerciala supraglomerata si intr-un punct de trafic maxim, ci si o bariera eficienta impotriva noxelor degajate  din cauza circulatiei intense.

De altfel, noua zona verde ce va prinde radacini in cadrul acestei campanii- si care va fi marcata, distinctiv, printr-un panou ce va include siglele celor doi parteneri- va ramane pe mai departe in grija  cursantilor „ Scolii de Flori ”, care vor efectua lucrarile de intretinere ,de inlocuire si de extindere care se vor impune in timp.

Mai ales ca intentia  de viitor este aceea a  continuarii protocolului incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova pentru derularea in comun a unor activitati educativ-instructive si incheierea unor protocoale simil,are cu Directia

Silvica Prahova, Agentia de Mediu Prahova etc.

Ca la fiecare dintre activitatile „ Scolii de Flori ”, pentru copiii participanti la activitatile de plantare programate in data de 22 octombrie vor fi asigurate  echipamentul  de lucru cu insemnele distinctive ale scolii si uneltele necesare, dar vor fi organizate si o serie de surprize.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De

asemenea,  scolile care vor participa la actiune cu un numar mare de elevi vor  beneficia de arbusti si material floricol, dar si de consultanta pentru amenjarea spatiilor exterioare si interioare.

Aceasta etapa a campaniei face parte din programul de toamna al „ Scolii de Flori ”, in care se mai regasesc numeroase activitati destinate copiilor si tinerilor. Darea in folosinta, chiar in aceasta perioada, foarte aproape de Ploiesti- la Lipanesti- a unor moderne spatii destinate atelierelor de lucru, dar si cazarii grupurilor care opteaza pentru activitati de week-end sau pentru tabere si stagii

compacte de initiere in arta florala, in gradinarit si proiecte de „arhitectura” verde si protectie a mediului, asigura o baza proprie performanta pentru derularea programului complex si atractiv de activitati initiat de „Scoala de Flori”, tot mai apreciat la nivel local si national.

Scolile interesate sa participe la activitatile de plantare se pot inscrie apeland, pana la data de 10 octombrie, la numarul de telefon 0723852820. De asemenea, la acelasi numar pot apela familiile care doresc sa isi inscrie copiii  la o activitate in aer liber, cu efecte benefice asupra sanatatii, dar si a cresterii abilitatilor lor

practice,  mai ales in contextul  ingrijorator al sedentarismului si al dependentei de calculator si televizor.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.