Radu Beligan ar fi împlinit 104 ani. 2 roluri memorabile care ne vor aminti de regretatul actor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 sep 2023, 04:45

Radu Beligan ar fi împlinit 104 ani

Sursa: MediaFax Foto

Radu Beligan a fost unul dintre cei mai longevivi actori din țara noastră, iar astăzi regretatul actor ar fi împlinit 104 ani.

Radu Beligan ar fi împlinit astăzi 104 ani, iar pentru a ni-l aminti pe mare actor al României, acestea sunt două roluri memorabile pe care acesta le joacă.

Citește și: Ce mai face și cu ce se ocupă Emilian Rădinoiu? „Mitică de la Vacanța Mare” a renunțat la actorie în urmă cu câțiva ani

Radu Beligan ar fi împlinit 104 ani pe 14 decembrie 2022

Anul acesta, marele actor ar fi împlinit frumoasa vârstă de 104 ani. Radu Beligan a decedat la data de 20 iulie 2016, la vârsta de 97 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

„Maestrul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei.

Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a declarat Dana Safta, potrivit digi24.ro.

Vestea că marele actor s-a stins din viață a șocat pe toată lumea. Acesta a fost unul dintre cei mai longevivi actori din țara noastră, urcând pe scenele teatrelor timp de aproximativ 80 de ani, cu peste o sută de roluri în teatru, cinematografie și televiziune.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Doliu în lumea actoriei! A murit Kirstie Alley, la vârsta de 71 de ani. Actrița s-a luptat până în ultimul moment cu cancerul

Ce roluri memorabile ne vor aminti de regretatul actor

După-amiaza unui torționar

Franț Țandără este un fost torționar în închisorile României și este pregătit să își mărturisească toate crimele în fața unei jurnaliste și a unui fost deținut politic. Cele trei personaje se întâlnesc în gara din Giurgiu, unde inculpatul îi așteaptă pe cei doi cu flori.

Această confesiune nu începe bine încă de la început, când jurnalista realizează că reportofonul nu funcționează. După ce această problem este rezolvată, Franț Țandără pune bețe în roate interviului, vorbește prea încet, prea repede, oferă detalii nesemnificative. Acest joc al torționarului ține până în momentul în care soția lui vine să îl apere. Oare va mărturisi Franț Țandără crimele comise?

 Bădăranii

Acțiunea are loc în Venția anului 1760, în timpul carnavalului celebru. În această perioadă aglomerată, jupanul Lunardo, care este considerat un om morocănos, pune la cale, împreună cu amicul său, să-și mărite fata cu băiatul acestuia, dar cu o singură condiție, ca cei doi tineri să nu se cunoască până în ziua nunții.

Soțiile celor doi află de plan și îi ajută pe tineri să se cunoască.

Citește și: 5 ani fără Cristina Stamate. Cine a fost alături de actriță până la ultima suflare

Sursa: cinemagia.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.