Radu Dinu, tânărul de doar 25 de ani care s-a înecat în Grecia, a fost condus pe ultimul drum. Logodnica și părinții, sfâșiați de durere

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 apr 2023, 01:25

Radu Dinu, tânărul de doar 25 de ani care s-a înecat în Grecia, a fost condus pe ultimul drum. Logodnica și părinții, sfâșiați de durere

Sursa: romaniatv.net

Ieri, 17 iulie, Radu Dinu a fost condus pe ultimul drum. Tânărul de doar 25 de ani a murit înecat în Lefkada, Grecia, iar trupul său a fost găsit abia după câteva zile. Ieri, rudele și prietenii i-au fost alături pentru ultima dată.

Radu Dinu a fost îngropat ieri, 17 iulie, sub privirile îndurerate ale prietenilor și ale familiei. Acesta urma să se însoare, motiv pentru care, în timpul întregului eveniment, au fost ținute tradițiile și obiceiurile specifice.

Radu Dinu și-a găsit sfârșitul pe o plajă din Grecia

Duminca trecută, pe 10 iulie, Radu, logodnica lui și câțiva colegi de la locul de muncă au ajuns în Lefkada, Grecia.

Încă din prima zi de concediu, acesta a dispărut în apele agitate, după ce a intrat să înoate, cu toate că nu erau cele mai bune condiții pentru acest lucru.

La scurt timp după ce s-a aflat că tânărul a dispărut, părinții lui au venit în Grecia, pentru a se alătura căutărilor. Trupul neînsuflețit al lui Radu a fost găsit după cinci zile de căutări intense.

În urmă cu două zile, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Radu  a ajuns la casa în care a copilărit din Amărăștii de Jos. Prietenii, familia, colegii de la locul de muncă, foștii colegi de facultate și persoanele care l-au cunoscut l-au așteptat pe Radu pentru o ultimă dată.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Deoarece Radu îi ceruse mâna iubitei sale și urmau să ajungă în fața lui Dumnezeu în scurt timp, mai multe tradiții și obiceiuri au fost ținute la înmormântarea acestuia. O tânără îmbrăcată în haine tradiționale a mers alături de alai, conform tradiției, cu o carafă cu apă curată și cu o crenguță de brad împodobită, potrivit wowbiz.ro.

Citeste si: Trupul neînsuflețit al lui Radu, tânărul mort în Grecia, urmează să fie repatriat. Acesta a fost găsit după patru zile

Durerea pierderii lui Radu a fost strigată și de tatăl său care, la momentul sosirii mașinii cu sicriul fiului, acesta a strigat: „Deschideţi porţile, mi-a venit băiatul acasă! Deschideţi porţile! Deschideţi Porţile!”.

Prietenii i-au transmis un ultim mesaj lui Radu

„Îmi este imposibil să accept că scriu aceste rânduri! Îți mulțumesc pentru tot, prieten drag, OM BUN și altruist, sursă de inspirație și motivație în multe planuri (sportiv, alimentar, emoțional, stil de viață, drumeții etc.).

Rămân cu tot ce am învățat de la tine și amintirea întâlnirii întâmplătoare chiar în ziua dinaintea plecării în vacanță, fericit și entuziasmat pentru prima ta vacanță în Grecia. Mulțumiri, respect și lumină veșnică!“, a fost mesajul transmis de una dintre prietenele acestuia, potrivit romaniatv.net.

Citeste si: Elicopter, prăbușit în Grecia- 2 morți, printre care un român

Radu Dinu terminase Facultatea de Automatică din cadrul Universității din Craiova și masterul, având și bursă. Acesta lucra în cadrul unei companii de IT, fiind recrutat încă din primul an de facultate. Apropiații acestuia aveau doar cuvinte de laudă la adresa lui Radu, iar călătoriile erau preferatele sale, chiar dacă ultima vacanță a fost cea care l-a furat dintre cei dragi.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.