Radu Drăgușin înainte de meciul cu Belgia: „Nu sunt împlinit, mereu îmi doresc mai mult!”

Autor: Andrei Costanda

Radu Drăgușin a fost unul dintre jucătorii de bază în victoria României cu Ucraina.

Sursa: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Fundașul naționalei României, Radu Drăgușin, se pregătește intens pentru meciul decisiv împotriva Belgiei la EURO 2024, accentuând dorința de performanță și încrederea în echipă.

Înaintea confruntării decisive împotriva Belgiei la EURO 2024, fundașul naționalei României, Radu Drăgușin, a susținut o conferință de presă alături de selecționerul Edi Iordănescu. Meciul se va disputa la Koln, sâmbătă, de la ora 22:00, în direct pe PRO TV.

Radu Drăgușin a anunțat că echipa este pregătită să înfrunte Belgia

România a ajuns vineri la Koln, iar în cadrul conferinței de presă, Drăgușin a fost primul care a vorbit cu jurnaliștii, atât români cât și străini.

Fundașul de la Tottenham a oferit detalii despre starea de spirit a echipei și cum se pregătesc pentru această confruntare crucială.

Drăgușin a reflectat asupra euforiei resimțite după victoria împotriva Ucrainei, scor 3-0, și cum acest succes a influențat moralul echipei.

„Cu siguranță ne-am bucurat, am fost fericiți o perioadă, dar a trecut. Suntem pregătiți pentru acest meci, îl pregătim din toate punctele de vedere și cu siguranță avem o încredere în plus datorită meciului făcut cu Ucraina.

Avem un moral foarte bun”
, a declarat fundașul celor de la Tottenham.

Radu a explicat că au urmărit meciul Slovacia- Ucraina, fiind conștienți că dețin controlul propriului destin în grupă: „E bine că suntem la mâna noastră. Depindem de rezultatele noastre și doar așa gândim”.

Presiunea de a juca pentru echipa națională nu este o noutate pentru Drăgușin și colegii săi.

El a subliniat importanța menținerii unui nivel ridicat de performanță: „Presiunea am simțit-o de la începutul preliminariilor. Mereu am jucat cu presiune. Nu există să nu joci cu presiune când ești la echipa națională. Am ridicat ștacheta cu această victorie, oamenii se așteaptă la o prestație foarte bună și la o victorie, de ce nu? Avem încredere că putem face o partidă foarte bună”.

Citește și: Ceartă cu final tragic între două pensionare, în Gorj! O femeie a decedat după ce a fost împinsă în șanț de propria vecină

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Salariul minim european va fi introdus în România, din toamnă. Ce presupune și cum se calculează

Ce a avut de spus Radu Drăgușin despre Romelu Lukaku

Un jurnalist belgian l-a întrebat pe Drăgușin despre confruntarea sa anterioară cu Romelu Lukaku, în care a avut o prestație excelentă în partida Genoa- AS Roma 4-1 din septembrie 2023.

Radu a răspuns că încrederea îi este oferită de echipa sa: „Am întâlnit adversari de calibru și la Ucraina, adversari care joacă la cel mai ridicat nivel.

Cu siguranță voi încerca alături de colegii mei să-i oprim pe belgieni. Vrem să facem un meci bun și să obținem un rezultat pozitiv mâine”.

În ceea ce privește diferențele dintre adversarii lor, Ucraina și Belgia, Drăgușin a recunoscut superioritatea echipei belgiene.

„Cu siguranță suntem conștienți că Belgia- cu tot respectul pentru Ucraina- este o altă echipă, mult mai valoroasă. Jucătorii pe care îi are, iar cluburile la care joacă sunt de cel mai înalt calibru”, a completat Radu Drăgușin.

Radu Drăgușin și întreaga echipă națională a României speră să continue pe aceeași linie de succes și în partida cu Belgia, având în vedere importanța acestei confruntări pentru calificarea în fazele superioare ale competiției.