Radu Mazare, RETINUT de procurorii DNA pentru 24 de ore. Este acuzat ca ar fi luat mita in valoare totala de 9 milioane de euro

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:05

S-a pregatit din timp si nu s-a pregatit degeaba! Radu Mazare a fost retinut, aseara, de procurorii DNA pentru 24 de ore.

El a venit pregatit cu un mic bagaj, asa, pentru orice eventualitate! Putin dupa ora 8 seara, dupa 8 ore de audieri, primarul Constantei iese pe usa Directiei Anticoruptie. Insa, nu la fel de linistit pe cat intrase, ci flancat de politisti si incatusat. Procurorii il acuza pe primarul Constantei ca s-ar fi ales cu o spaga de 9 milioane de euro, dupa ce ar fi favorizat obtinerea unor licitatii si autorizatii catre una dintre societatile ce apartin omului de afaceri Sorin Strutinski.

In aceeasi zi, la amiaza, Radu Mazare venise la DNA cu bagajul pregatit. Frezat, aranjat, cu pantalonii la dunga, primarul s-a gandit sa nu fie luat prin surprindere, asa ca a avut grija de toate. Mazare le-a spus jurnalistilor ca nu stie prea multe, dar banuieste ca e vorba despre un dosar de incompatibilitate in care deja i s-a dat neinceperea urmaririi penale in urma cu cativa ani.

Edilul a fost chemat in fata procurorilor ca urmare a unei plangeri facute de Horia Georgescu, seful Agentiei Nationala de Integritate.

##VIDEO134493##

Si tot viata l-a invatat ca e bine sa nu iti lasi destinul sa te surprinda, asa ca si-a luat de acasa cateva lucruri necesare, vorba aceea, nu stii niciodata cand si de ce ai nevoie: „ Am trening, o carte, o cruce .” Cu inima impacata, Mazare spune ca nu l-ar mira daca ar ajunge si el la „Beciul Domnesc”, asa cum este numit, mai nou, Arestul Central, in care sunt trasi

pe dreapta oameni cu nume mari de la Marian Vanghelie, Elena Udrea si pana la Viorel Hrebenciuc. De altfel, Mazare este unul dintre clientii fideli ai DNA-ului si fiecare aparitie a lui aici se lasa cu spectacol.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceasta scena va intra cu siguranta in istorie.

Se leaga de dosarul in care Radu Mazare este acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta sa castige contractul privind construirea locuintelor sociale din cartierul „Henri Coanda” din Constanta. Atunci edilul a fost luat pe sus de mascati direct de la restaurant. Dar, in situatia de fata, este foarte posibil ca vacantele exotice si petrecerile cu bastinasi sub clar de luna sa ramana doar o amintire pentru Mazare.
Cel putin pentru o perioada.