Originar din Iasi, Radu Ţibulca, in varsta de 23 de ani, se poate lauda cu cateva peripetii, din copilarie, demne de filmele de animatie. Singurul copil la parinti, crescut la oras, Radu a avut parte de “viziuni” amuzante despre ceea ce inseamna viata la tara.
“Pana la varsta de 4 ani n-am fost niciodata la tara. Nasii mei aveau doi dalmatieni si asta m-a "inspirat" in "prima peripetie".
Comediant si om de Radio, Radu se vedea, in copilarie, lucrand in cu totul alt domeniu.
“Cand eram mic imi placeau masinile, calculatoarele, eram pasionat de chestii tehnice. Imi imaginam viitorul ca IT-ist. Ajuns la Liceu, s-a schimbat "treaba". In clasa a noua am fost inscris, de catre profesoara mea de literatura, intr-o trupa de Teatru, in limba franceza. Cand a aflat, mama "m-a obligat" sa merg (n.r. – la cursurile de teatru), spunandu-mi ca asa voi cunoaste multa lume, voi vedea cum se face scoala in alte tari, voi calatori mai mult… A avut dreptate! In trupa erau colegi de clase mari,
Radu Ţibulca intra in pielea Primarului Ghiţă Şpagoveanu, personajul pe care il interpreteaza in serialul de comedie “Moldovenii”, care va incepe in aceasta toamna, la Kanal D.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Serialul de comedie “Moldovenii” infatiseaza, intr-o nota palpitanta, viata unui sat din inima Moldovei, atmosfera din mediul rural, iar personajele care alcatuiesc nucleul comediei vor transforma banalitatea unei zile obisnuite intr-una absolut fascinanta.
Protagonistii serialului, Padurarul Mitica (interpretat de Petronel Gabriel Gongeanu), Cornel, cel mai bun prieten al lui Mitica (interpretat de Iulian Mehedint) si Aurica (interpretata de Andreea Lodba), sotia padurarului, o femeie cu frica lui Dumnezeu si muncitoare, vor “intra” in casele romanilor, odata cu debutul serialului de comedie “Moldovenii”. De asemenea, primarul satului, Ghiţă Şpagoveanu (interpretat de Radu Ţibulca), preotul satului (Vasile Pantiru) si dascalul (Claudiu Dobrita) sunt figuri care intregesc structura serialului, sporind efectul comic al productiei.