În prezent medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgență București, Radu Tincu a vorbit în cadrul emisiunii despre cum uneori credința a învins știința în meseria sa de doctor, dar și despre judecățile care i-au fost aduse atunci când a adus credința pe holurile spitalelor.
Radu Tincu, judecat pentru că a adus credința pe holurile spitalelor
Întrebat dacă a fost deranjat de comentariile urâte aduse asupra sa, medicul a recunoscut că nu poate să nu îl afecteze jignirile și că a fost supărat, deoarece intențiile sale au fost unele pure.
„Uneori, da. M-am supărat, pentru că oricât aș vrea să nu pun la suflet anumite lucruri, partea noastră umanî nu ne lasă. M-am supărat pentru că am făcut totul cu dragoste, cu ideea că lumea va fi bucuroasă. Nu am făcut nimic pentru mine. Nimeni nu știe că acea catapeteasmă a fost construită așa. Am făcut-o pentru spital.
Sunt oameni care comentează negativ, care sunt deranjați de faptul că biserica există acolo.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Credința și rugăciunea au vindecat pacienții la un pas de moarte
Medicul susține că a văzut cu proprii ochi cum unii pacienți, cu șanse minime de supraviețuire, și-au revenit atunci când familia se ruga pentru ei. Desigur, acesta punctează faptul că totul ține și de știință, însă credința ajută foarte mult în astfel de cazuri.
„Suferinta este vindecătoare. Atunci când suferim avem tendința să ne analizăm mult mai profund. Am avut pacienți care nu credeau deloc, am avut pacienți care s-au călugărit, ei neavând nicio legătura cu Dumnezeu.
Suferința de la limita dintre viață și moarte te face să simți din nou legătura cu Dumnezeu.
„Am avut pacienți cărora nu le dădeam nicio șansă. științific vorbind. Mulți au avut o revenire spectaculoasă și remarcabilă. Am văzut cum unii pacienți aveau schimbări vegetative atunci când familia se ruga,” a mai spus medicul.